Yö-yhtyeeltä uutta materiaalia

Yö-yhtyeeltä uutta materiaalia

Yö on biiseillään avannut suomalaisten perimmäiset tunteet. Kipeimpien kokemusten ja elon ilonpilkahduksien tulkitseminen on ollut porilaislähtöisen viisikon tie alkumetreistä alkaen. Tähän päivään mennessä Yö-joukkue kapteeninaan Olli Lindholm on puhutellut kansan syviä rivejä yli 25 vuoden verran, tehnyt lukuisia peruskoulujen laulukirjoihin päätyneitä klassikkokappaleita, myynyt liki 700 000 äänitettä ja kiertänyt Suomea 3000 keikan verran. Yöstä on muodostunut instituutio, suomirockin järkälemäinen kulmakivi.

Yön side sen yleisön kanssa on kuin avioliitto. Pitkän ja vaiherikkaan matkan aikana on käyty yhdessä läpi polun huippuhetket ja menestykset, sivuteille suistumiset, kuljettu ympäri maat ja mannut, jaettu ilot ja surut. Elokuussa on vuorossa Yön 24. levy (studio-, live- ja kokoelma-albumit yhteenlaskettuna). Ennen odotettua ”Valtakunta”-albumia Yö julkaisee ensimmäisen singlen tulevalta pitkäsoitoltaan. Singlebiisi ”Satukirjan sankari” on yleisölle tuttu kevään keikoilta. Lindholmin omasta sävelkynästä syntynyt tuttu yömäinen mahtiballadi on Pauli Hanhiniemen sanoitus. Sinkun b-puolena tarjoillaan ”Aika” niminen kappale, joka ei ole mukana elokuisella albumilla.

Yö tekee kevään ja kesän sitä, mikä on ollut sen suursuosion yksi tärkeä peruspilari; kiertää maamme keikkapaikkoja esiintyen sadoille ja tuhansille suomalaisille ihmisille.

www.likaisetlegendat.com
www.poko.fi/press

-->