Yö-yhtyeeltä DVD 14.3.2012

Yö-yhtyeeltä DVD 14.3.2012

Yö-yhtye täytti syksyllä 30 vuotta ja teki uransa mittavimman halli- ja areenakiertueen, jonka huipennus nähtiin Helsingin Hartwall Areenalla 10.12.2011. Koko ilta on taltioitu ”Kiitos ja kunnia Live – Hartwall Areena 10.12.2011” -DVD-julkaisuksi, joka löytyy kaupoista 14.3.2012.
DVD sisältää keikan täydessä mitassaan sekä ”Tällaisina aikoina” -musiikkivideon. Suomirokin legenda Yö soitti kiertueellaan hittejä neljältä vuosikymmeneltä. Hartwall Areenalla yleisöä oli paikalla 9000 ja hallin tunnelma välittyy DVD:ltä kotisohvalle saakka. Vierailevina solisteina lavalla nähtiin Jussi Hakulinen, Juha Tapio, Suvi Teräsniska, Annika Eklund ja Miina Mikkonen.

”Monivuotinen haaveeni on ollut, että Yö esiintyisi Hartwall areenalla. Ison keikka-areenan riski illan onnistumisen suhteen on aina suuri, mutta päätimme ottaa sen. Pelkoa lisäsi taltiointi ja väkimäärä. Luotimme kuitenkin alkupään konserttien hyvään palautteeseen ja siihen, että se tuo väen myös Helsinkiin. Viimein keikka koitti, alkunauha alkoi pyöriä ja esirippu laskeutui alas. Kun ”Likaiset Legendat” -biisi soi, oli harso vielä yleisön edessä. Sitten tuli hetki, joka ei katoa elämästäni koskaan: rumpali Toikan iskut ja ”Särkynyt enkeli”. Yksi tahti, harso putoaa ja pommit räjähtävät. Edessämme oli 9000 hengen yleisö!”, Olli Lindholm muistelee Yön ja fanien ikimuistoista iltaa ja jatkaa:
”Olin katsomassa dvd-miksausta ja vasta silloin ymmärsin, etten muista kolmesta ensimmäisestä laulusta mitään – näytänkin vähän siltä. Me sen teimme, mutta minkälainen yleisö meillä olikaan! Se oli heti mukana ja huuto oli päätä huimaava! Yö sai kiitosta ja kunniaa ja minä mielenrauhan. Toivoin, ettei yhtäkään spiikkiä tai virhettä korjata tai ainuttakaan kappaletta jätetä pois DVD:ltä. Se, mitä katsotte ja kuuntelette, on yksi yhteen sen kanssa mitä 10.12. tapahtui. Ja se on osoitus rohkeudesta.”

TV2 esitti koosteen Yön Hartwall Areenan keikalta tammikuussa 2012.

DVD:N BIISILISTA:
1. Intro
2. Likaiset legendat I
3. Särkynyt enkeli
4. Kuorotyttö
5. Laulu rakkaudelle
6. Tia-Maria
7. Sunnuntaisin kuolee kuninkaat
8. Joutsenlaulu
9. Oikee enkeli
10. Onnen hohteessa
11. Ohikiitävää
12. Kuin sävel oisi hän
13. Ihmisen poika
14. Potpuri: Tuhat kilometriä luotasi / Lasisilmä / Kuuhullu / Kiertolainen / Satelliitit / En rakasta sua enää / Laulu meille kahdelle
15. Vie mut minne vaan
16. Niin paljon me teihin luotettiin
17. Tie sydämeeni
18. Tällaisina aikoina
19. Särkyvää
20. Katujen kuningatar
21. Hän tanssi kanssa enkeleiden
22. Parrasvalot
23. Deadline
24. Yötä vastaanottamaan
25. Pettävällä jäällä
26. Loisto
27. Kiitos ja kunnia
28. Rakkaus on lumivalkoinen
+ Bonus: Tällaisina aikoina -musiikkivideo

www.likaisetlegendat.com