Yön Loisto-albumi julkaistaan 9.9.09

Yön Loisto-albumi julkaistaan 9.9.09

Syyskuun 9. päivä uuden ”Loisto” -albuminsa julkaiseva Yö-yhtye on kolmen vuosikymmenen aikana julkaissut yhteensä 24 levyä, tehnyt 3000 keikkaa ja saanut nauttia 2000-luvulla neljästä pitkästä ja menestyksekkäästä konserttisalikiertueesta. Yö on 2000 -luvulla eniten levyjä Suomessa myynyt artisti, kun sen tällä vuosituhannella myytyjen äänitteiden määrä on ylittänyt 500 000 kpl.
Nyt vuorossa on yhtyeen 25. pitkäsoitto, joka on jatkoa Yön uudelle tulemiselle, jonka se teki 2000-luvun alussa ”Legenda” -kokoelmallaan sekä ”Rakkaus on Lumivalkoinen” -jättihitillään. Tulevan albumin nimibiisi ”Loisto” on soinut jo taajaan radioissa sekä kesän keikoilla.

Loisto-albumi
”Loisto” -albumin tekijäkaartiin kuuluvat Yön hovisäveltäjä ja -sanoittaja Jussi Hakulinen, Olli Lindholm, Antti Kleemola, Sinikka Svärd, Tomi Aholainen sekä tulevan ”Kiitos ja kunnia” singlen sanoituksista vastannut Herra Ylppö. ”Arjen kauneus” -kappaleen levyllä Olli Lindholmin kanssa tulkitsee Maria Lund. Niin ikään levyllä kuullaan Jussi Hakulisen laulama ”Hän katoaa” sekä basisti Jay Lewisin kaunis slovari ”On mennyt yö”.
Luvassa on isoja biisejä, koskettavia tarinoita sekä kerrasta päähän jääviä melodioita – juuri niitä rakennuselementtejä, joista Yö on tullut tunnetuksi. Tällä kertaa instrumentaaliosuuksia on kasvatettu mittavasti.

Loisto 2009 -konserttikiertue
Porilaislähtöinen, ylitsevuotavaa energiaa täynnä oleva bändi on tehnyt historiaa tällä vuosituhannella ollen ainoa suomirock-yhtye, joka on pystynyt jokaisella levyllään tuomaan kansalle isoja hittejä sekä esittämään niitä isoissa konserttisaleissa neljän täyspitkän kiertueen verran. ”Loisto” albumia seuraa tulevanakin syksynä kiertue saleissa, joissa puitteet massiiviselle show:lle ovat erinomaiset. Mukana keikoilla on myös vierailijoita mm. Maria Lund sekä poikakuoro. Konserttikiertue liikkuu maassamme 1.10.-18.12. Lisätietoa: www.loisto2009.fi

Olli Lindholmin sanoin
Yö on perustamisestaan (1981) lähtien kulkenut Olli Lindholmin johdollla läpi nousut ja laskut. Nyt se matkaa suomi-iskelmärockin etulinjassa katse vahvasti kohti tulevaa syksyä: ”Kun syksyllä 2008 aloitimme uuden levyn harjoitukset, halusin levystä isomman. Halusin instrumentaaliosuuksien määrän kasvavan huolimatta laulujen pituuksien venymisestä, mikä voisi olla nykytrendiä vastaan. Se ammattitaito, joka Mikko Kangasjärvellä ja Jari Latomaalla on, pitää hyödyntää ja halusin Anssi Tikanmäen roolin olevan isompi kuin koskaan ennen. Se, että saa levylleen mukaan Tomi Aholaisen tai Sinikkä Svärdin kaltaisia ammattilaisia, on kova juttu, jota ei voi olla käyttämättä. Minä uskon ja toivon että syksy 2009 on menestys. Jos se on sitä, se mahdollistaa vuonna 2011 vielä suuremmat puitteet 30-v juhlakiertueelle…”, kommentoi Lindholm.

Biisilista:
1. Kiitos ja kunnia
2. Loisto
3. Saanko laulaa tähdille?
4. Arjen kauneus
5. Vuori
6. On mennyt yö
7. Vie mut elämään
8. Salaisuus
9. Hän katoaa
10. Kosketus
11. Yö on minussa
12. Parrasvalot

Kokoonpano:
Olli Lindholm – laulu
Daffy Terävä – kitara
Jay Lewis – basso
Mikko Kangasjärvi – koskettimet
Jari Latomaa – koskettimet
Ari Toikka – rummut

Levy- ja kiertueinfoa, kuuntele ”Loisto” -kappale: www.loisto2009.fi

Yön kotisivut: www.likaisetlegendat.com