30 Seconds to Mars Provinssiin

30 Seconds to Mars Provinssiin

Tänään perjantaina loppuunmyydylle Helsingin jäähallille soittava 30 Seconds to Mars palaa noin kolmen kuukauden jälkeen takaisin Suomeen, sillä se on vahvistanut esiintymisensä Seinäjoen Provinssirockissa ja astuu festivaalin päälavalle perjantaina 18.6. Jared Leton johtama joukko julkaisi viime vuonna viimeisimmän albuminsa ”This is War”, joka on myynyt multiplatinaa. Levyltä irrotettu single ”Kings and Queens” soi taajaan Suomenkin radioaalloilla. Bändin tunnetuimpia kappaleita ovat ”From Yesterday”, ”The Kill” ja ”A Beautiful Lie”.

Yksi mielenkiintoisimmista nimistä Provinssissa tulee olemaan norjalainen, rockiin ja metalliin jazzia sekoittava Shining. Tämän musiikillisen Frankensteinin albumi otettiin jumaloiden vastaan kriitikoiden keskuudessa ja sitä luonnehdittiin mm. New York Timesissa radioaktiiviseksi jazzin ja black metallin yhdistelmäksi:
”Yhtyeen keulakuva Jorgen Munkeby johtaa ryhmäänsä röyhkeän itsevarmasti ja muut jäsenet seuraavat uskomattomalla vimmalla.”
Brittilehti Organ meni lähes sanattomaksi:
”Meillä on vaikeus löytää sanoja, miten kertoa teille kuinka hyvä tämä albumi on – se on nerokas!”
Yhtyeen live-esiintymistä on kuvailtu mielettömäksi, läsnäoloa sellaiseksi, että monet yhtyeet kalpenevat rinnalla. Munkebyn ainutlaatuiset kitarariffit ja repivä saksofoni on yhdistelmä, joka tyydyttää jokaisen kaverin yleisömeressä. Tämä jos joku show on nähtävä!

Australian kautta Britteihin kotiutunut, elektronista musiikkia soittava Pendulum saapuu Provinssiin. Mantereen vaihdoksen jälkeen kokoonpano on ollut tien päällä ja se on nähty jokaisen varteenotettavan tanssifestivaalin esiintyjäkaartissa. Yhtye on erityisen tunnettu energisistä ja visuaalisista esiintymisistään ja sen musiikissa raskaaseen ja rytmikkääseen biittiin yhdistyvät matalalla surisevat bassolinjat, jotka kuorrutetaan syntikkasooloilla. Gareth McGrillen on kertonut yhtyeen käyttäneen esiintyessään yhtäaikaisesti jopa 13 tietokonetta. Pendulumin tuleva albumi julkaistaan toukokuussa. ”Watercolour” single lähtee radiojakeluun maaliskuun aikana. Yhtyeelle on myös leimallista remix-kappaleet, joista tunnetuin lienee The Prodigyn ”WoodooPeople” ja oman tuotantonsa lisäksi se on miksannut uuteen uskoon Led Zeppeliniä, Coldplayta ja Metallicaa.

Provinssirock 2010 esiintyjät (1.3.2010): Rammstein (GER), Bullet for My Valentine (UK), 30 seconds to Mars (US), Paloma Faith (UK), A Day to Remember (US), Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine (US), Wolfmother (AUS), Between the Buried and Me (US), Shining (NO), Pendulum (UK), Eläkeläiset, Viikate, PMMP, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Sonata Arctica, Herra Ylppö & Ihmiset, Chisu

PROVINSSIROCK 18.-20.6.2010

www.provinssirock.fi