Karjurock kasvoi pienestä kylätapahtumasta vetovoimaiseksi festivaaliksi

Karjurock kasvoi pienestä kylätapahtumasta vetovoimaiseksi festivaaliksi

6276d8693dd5e6288b4d5a778c1982fd

10 vuotista taivaltaan 14.-16.7. juhliva maailman kovimmaksi maalaisfestariksi tituleerattu Karjurock on vallannut paikkansa laajassa kesän festarikartassa. Maailman luokan artisteja ”keskelle metsää” tuovan ydinryhmän ideaa pidettiin aluksi mahdottomana, mutta niin artistit kuin juhlijat nauttivat vuosittain Karjurockin välittömästä tunnelmasta ja fiiliksestä.

Muutaman sadan hengen kylätapahtumasta 15 000 henkeä vetäväksi festivaaliksi kasvaneella tapahtumalla on nähty aina jotain uutta huippuartistien lisäksi. Milloin vartaassa grillataan kokonaista sikaa festarikansalle ja toisena vuonna alueelle on ilmestynyt jättimäinen uimalampi hiekkarantoineen täysin kuivalle maalle. Ilman promoottori Robert Sainion uskaliaita ideoita ei tapahtuma olisi todennäköisesti saavuttanut nykyistä asemaansa.

Tämän vuoden isona teemana on lähiruoka, joka on tuotettu niin läheltä kuin mahdollista. Keihäänkärkenä on oman tilan Highland, mikä laiduntaa vain kivenheiton päässä festarialueesta. Lisäksi tarjolla on mm. Zici Maalaiskana pikaruokakonsepti, joka tulee tarjoamaan suussa sulavia makuelämyksiä kaikille hyvän ruuan ystäville sekä Western Grillersin bbq -teltta josta tarjoillaan annokset isosta grillistä ja smokereista. Tiedossa on siis mahtavia makuelämyksiä perinteisen festaritarjonnan lisäksi.

Yli 30 yhtyettä esiintyy kolmen päivän aikana kahdella lavalla. Vuosien saatossa Lokalahdella on nähty laaja kattaus eri genrejen edustajia. ”Tämä onkin yksi suuri syy siihen miksi tapahtumassamme juhlii ihmisiä laidasta laitaan, kun emme ole vain yhden genren festivaali”, kommentoi promoottori Robert Sainio. Tänä vuonna kattaus ei myöskään jätä ketään kylmäksi kun lavalle astuu mm. Hevisaurus, JVG, Bonnie Tyler(UK), Jari Sillanpää, Neljänsuora, Kaija Koo ja Stratovarius.

Karjurock on vahvasti tukemassa myös bändien kehitystä tarjoamalle heille täysin oman lavan. Rock Academy -lavalla esiintyy n. 10 Rock Academy Finlandin siipien alla olevaa bändiä. Toiminta on saanut alkunsa Turussa ja Karjurock on pioneerina ollut mukana jo muutaman vuoden, joten moni bändi on saanut siis ensiharppauksensa Karjurockin lavoilta. Tänä vuonna toiminta on laajentunut räjähdysmäisesti ympäri Suomea ja bändikirjon parhaimmistoa esiintyy festareilla.

Lipunmyynti on käynyt viime kesää vilkkaampana ja esimerkiksi lauantain VIP -lippuja on jäljellä enää muutamia kappaleita.

Torstai – perhepäivä: Harmi (Turku Rock Academy), Hevisaurus, New Fashioned (Turku Rock Academy), Anna Abreu

Perjantai
Päälava: JVG, Klamydia, Pelle Miljoona OY, YÖ, Bonnie Tyler, Francine
Rock Academy -lava: Borrelioosi (Jyväskylä Rock Academy), Justice Theory (Jyväskylä Rock Academy), Night Nurse, Viper Arms (Turku Rock Academy), Taival (Joensuu Rock Academy), Black 44

Lauantai
Päälava: Elias Kaskinen ja Päivänsankarit, Neljänsuora, Jari Sillanpää, Roope Salminen ja Koirat, Kilpi, Stratovarius, Kaija Koo, Sparzanza
Rock Academy -lava: Alley way wolves (Tampere Rock Academy), Koitos (Tampere Rock Academy), Lemmen Kätyrit (Turku Rock Academy), Kirosäe (Turku Rock Academy), Suuri Tuntematon, Dinturist, Jailbreak, Dave Ewans Band, Atomwood

Liput: Ticketmaster

www.karjurock.fi