Pate Mustajärven ”Pate Ikurista” -kirjan ensimmäinen painos loppuunmyyty

Pate Mustajärven ”Pate Ikurista” -kirjan ensimmäinen painos loppuunmyyty

* Toinen painos saapumassa kirjakauppoihin
* Pate Mustajärvi haastattelussa ja signeeraamassa kirjojaan Helsingin kirjamessuilla lauantaina 29.10.2016

1c19eba44d3386bd9c8ac5dcdafd1cea

Pate Mustajärven elämästä kertova 192-sivuinen, runsaasti kuvitettu ”Pate Ikurista” -henkilökuvateos julkaistiin syyskuussa. Kirjan ensimmäinen painos myytiin hetkessä loppuun ja nyt kauppoihin on saapumassa kirjan toinen painos. Yhteensä kirjaa on painettu nyt 10 000 kappaletta.

”Onpa hianoo, että kansaa kiinnostaa lukea! Olen saanut kirjasta sellaista palautetta, että sen teksti svengaa, ja että mun puhesoundini kuuluu koko kirjan läpi”, toteaa Mustajärvi tyytyväisenä.

Kirjan vastaanottoa Ikurin turpiini juhlistaa Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 29.10., jossa hän on haastateltavana Minna Canth -lavalla klo 15.30. Haastattelusta matka jatkuu kirjasigneerauksiin kustantaja Docendon osastolle ja sieltä klo 16.30 Suomalaisen Kirjakaupan pisteelle.

”Kirjan teko oli vähän kuin levyn tekeminen bändin kanssa. Materiaalia kasataan kokoon pala palalta ja sitten, kun kaikki on valmista, se syynätään kokonaisuutena todella tarkasti läpi. Sen perusteella sanoisin, että Pate Ikurista on todella hyvä kirja, vaikka itte sanonkin. Mää ainakin tykkään”, Pate kuvailee.

”Lukemaan Pauli oppi alta kouluikäisenä.
Jo kolmevuotiaana hän piti lukupiiriä kavereilleen kotitalon kellarissa
”lukien” heille ääneen teok­sia isänsä kirjakokoelmasta mummun silmälasit nenällään.
Kirja saattoi olla käsissä ylösalaisin, mutta tarinaa riitti.
Vanhempia pojan mielikuvi­tus huvitti.
Hilma pysähtyi usein kellarin portaikkoon hihittelemään poi­kansa keksimille jutuille,
joissa oli jo tuolloin oikeaoppisesti alku, juoni ja loppu.
Kun Pauli meni kansakoulun ensimmäiselle luokalle,
hänen luettu­jen kirjojen listallaan olivat muun muassa Mannerheimin muistelmat.”
Ote kirjasta ”Pate Ikurista”

Lapsena käynnistynyt lukuharrastus on tehnyt Paulista kirjallisuuden suurkuluttajan. ”Lomalla mää saatan lukea kirjan per päivä. Historialliset teokset, sota­ ja fantasiaromaanit, elämäntarinat – kaikki käy. Ja Valtaojan Eskon teok­set. Ne mää olen lukenut vissiin kaikki.”

Kirjan lisäksi 60-vuotismerkkivuottaan viettävältä Pate Mustajärveltä on hiljattain ilmestynyt koko soolouran kattava kuuden CD:n ”60”-boksi. Boksista julkaistaan 4.11. kevyempi versio, tuplalevy.


www.pate.fi

www.facebook.com/patemustajarvi
www.docendo.fi