Mediapoliksen nykyaikaiset tilat ja tuotantoresurssit mahdollistamaan uutta liiketoimintaa

Mediapoliksen nykyaikaiset tilat ja tuotantoresurssit mahdollistamaan uutta liiketoimintaa

* Kaikenkokoisten AV- ja tapahtumatuotantojen areena
* Mediapolis toimii myös media-alan yrityskiihdyttämön käynnistäjänä

 b80257a0a91923660152ee989ea614a1

Tampereen Tohlopissa toimiva digi-, media- ja AV-keskittymä Mediapolis tarjoaa monipuolisia tilaratkaisujaan ja tuotantokapasiteettiaan, kuten henkilöresursseja ja kalustoa, tapahtuma- ja tuotantoyhtiöiden käyttöön. 

30 yrityksen, Tampereen Ammattikorkeakoulun TAMK:in, Tampereen seudun ammattiopiston Tredun ja Ylen Tampereen toimintojen kotina tunnettu Mediapolis on myös monen eri mittakaavan yritys- ja yleisötapahtumien sekä TV-, elokuva- ja teatterituotantojen mediahub.   

Uusilla liiketoimintamalleilla se luo media-alalle uutta bisnestä ja elinvoimaa. Samalla se on osaltaan mahdollistamassa alan toimijoiden ja niiden tuotantojen kansainvälistymistä.

Yhden yhteydenoton palvelu
Mediapolis on rakentanut yhden yhteydenoton periaatteen, jossa asiakas saa yhdellä yhteydenotolla tarjouksen koko tuotannostaan tai tapahtumastaan sisältäen tilat, tekijät, mahdollisen äänentoiston, valaistuksen, lavastuksen, kaluston, rekvisiitan, maskeerauksen ja cateringin sekä käsikirjoituksen.

”Mediapoliksen tavoite on olla dynaaminen tarinankerronnan ja digitaaliteollisuuden keskittymä, jossa syntyy kansallisesti ja kansainvälisesti uusia ja merkittäviä menestystarinoita. Olemme rakentaneet elämyksellisen mediahubin, jossa ihmiset ja yritykset, koulutus ja tutkimus kohtaavat”, kommentoi Minna Tiihonen Mediapoliksesta.

Tilaratkaisuja eri kokoisiin kokouksiin ja tapahtumiin
Mediapolis tarjoaa modernit ja innovatiiviset tilaratkaisut. Kokous- ja videoneuvotteluhuoneiden lisäksi tarjolla on kattokerroksen edustus- ja saunatila AV-varusteineen. Katutason 110-paikkainen, elokuvateatteritason äänellä ja kuvalla varustettu auditorio Kino ja United Studio mahdollistavat joko yhdessä tai erikseen lukuisat tapahtuma- ja tuotantovaihtoehdot.

Uusi Päivä -kuvaushalli sarjan tutuksi tekemässä kuvausmiljöössä on ollut mieluinen paikka yritystapahtumille. Turpiinibaari ja iso tapahtumahalli muokkautuvat moneksi.

Lisäksi Ylen TV-tuotannoissa käytettävät kolme studiota tarkkaamoineen ovat vuokrattavissa ulkopuolisiin tuotantoihin.

”Mediapoliksessa on kustannustehokasta toteuttaa tuotantoja, koska talosta löytyvät kaikki fasiliteetit ja resurssit puvustuksesta ja lavastuksesta tuotantojen editointiin ja jälkitöihin”, kommentoi Ilkka Hynninen Aito Mediasta.

Mediapoliksen monipuoliset tapahtumatuotannot
Mediapolis tuottaa myös omia tapahtumia b-to-b ja b-to-c sektoreille. Ensimmäinen bisnestapahtuma Mediapolis Live -brändin alla on virtuaalitodellisuutta ja sen mahdollisuuksia käsittelevä ”Where is VR now?”, joka järjestetään Kinossa tiistaina 25.4. Seminaari on osa TAMK:in kansainvälistä viikkoa. Nopeimmat aiheesta kiinnostuneet mahtuvat vielä mukaan: www.mediapolislive.fi
Myös kuluttajapuolen tapahtumat käynnistyivät menestyksekkäällä perheiden Lasten lauantai –tapahtumalla helmikuussa. Jatkoa konseptille on luvassa 6.5.

Mediapolis Kiihdyttämö luotsaamaan media-alan start upeja vauhdikkaaseen kasvuun
Mediapolis on mukana kiihdyttämöhankkeessa, jonka tarkoitus on vauhdittaa aloittelevien yritysten toimintaa. Kiihdyttämö suunnataan media-alalla toimiville kasvuyrityksille, jotta ne menestyisivät nopeammin ja saisivat pääomasijoituksia. Kiihdyttämöyritykset voivat olla sisällöntuottajia tai -jakelijoita, tai ne voivat olla tuottamassa muuta lisäarvoa media-alalla, esimerkiksi selvittämällä kuluttajakäyttäytymistä tai uudenlaisia markkinointitapoja. Tavoitteena on sisältöliiketoiminnan voimakas kasvu ja yritysten kansainvälistyminen. Kiihdyttämön rooli on media-alan ekosysteemin syntymisen ja kasvun mahdollistaja. Mediapolis Kiihdyttämön odotetaan tuovan lisää virtaa ja liikevaihtoa alueen media-alalle. Digital Media Finland toteuttaa kaksi kiihdyttämöjaksoa Mediapoliksessa vuosina 2017-2019. Toimeksiantajana on Tampereen kaupunki.

”Media-alan yrityskiihdyttämön käynnistyminen on todella odotettua, sillä se mahdollistaa uutta kasvua ja kansainvälistymistä ja vahvistaa Mediapoliksen roolia media-alan osaamiskeskittymänä. Odotamme näkevämme myös uutta teknologiaa hyödyntäviä startupeja mukana kiihdyttämössä, sillä edellytykset tälle ovat Tampereen kaupunkiseudulla loistavat”, sanoo Anna-Krista Sorvoja, Tredean tapahtuma-, kävijä- ja elämystalouden asiakkuusjohtaja.

Mediapolis osuuskunta on avoin kaikille media-alan toimijoille
Mediapoliksen ydintoiminnoista vastaa Mediapolis osuuskunta, jonka muodostavat tällä hetkellä Aito Media Oy, Aito tehdas Oy, Aku’s Factory, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy, Technopolis Oyj, Yleisradio Oy ja Tokka Tuotanto. Osuuskunta on avoin Mediapoliksessa ja sen ulkopuolella toimiville tahoille. Yrityksen ei edellytetä sijoittuvan Mediapolikseen ollakseen osuuskunnan jäsen. Sen tehtävänä on edesauttaa jäsentensä liiketoimintaa ja kansainvälistymistä sekä yhdistää media-alan toimintaa niin kotimaisella tasolla kuin kansainvälisesti.

www.mediapolis.fi
www.facebook.com/MediapolisTampere/
#mediapolis @MediapolisTre