Supermarsu-elokuvan virallinen traileri valmis

Supermarsu-elokuvan virallinen traileri valmis

Paula Norosen Finlandia Junior -ehdokaskirjaan Emilian päiväkirja – Supermarsu pelastaa silakat perustuvan Supermarsu-elokuvan virallinen traileri on julkaistu:
https://youtu.be/ALTRy2Ielxw

Supermarsu saapuu elokuvateattereihin perjantaina 26.1.2018. Elokuvassa käytetään poikkeuksellista tuotantotekniikkaa, jossa yhdistetään perinteistä elokuvakerrontaa ja animaatiota. Vastaavaa ei ole Suomessa tässä mittakaavassa tehty aiemmin.

“Efektitiimi on tehnyt vakuuttavaa jälkeä. Toivon, että elokuvan sympaattiset marsuhahmot sulattavat katsojien sydämet”, kommentoi elokuvan animaatioista vastaavan Plotwise Oy:n Ville Rousu.

Elokuvassa päähenkilö Emilia elää tavallista elämää uusioperheessä kunnes eräänä päivänä lemmikkimarsu puraisee häntä sormesta. Emilia saa salaisen kyvyn muuttua Supermarsuksi, jonka voimilla hän pystyy lentämään ja ratkomaan ongelmia. Hän lähtee supermarsuna pelastamaan itämeren silakoita ja löytää samalla keinot toimia omassa arjessaan urheammin. Vauhdikas ja viihdyttävä koko perheen supersankarielokuva käsittelee merkittäviä yhteiskunnallisia aiheita saastuneesta vesistöstä ystävyyteen hulvattomien seikkailujen ja tarinoiden kautta.

”Supermarsuksi muuttuminen on jännittävä ja elokuvallinen elementti. Sen taustalla on havaintoja uusioperheen elämästä ja koulumaailmasta. Havainnot tiivistyvät teemaksi, jossa meissä kaikissa on jotain hauskasti vinossa”, kommentoi elokuvan ohjaaja Joona Tena.

Elokuvan lapsipäärooleissa nähdään lahtelainen Ella Jäppinen (Emilia) ja Porvoosta kotoisin oleva Viljami Lahti (Simo). Muissa päärooleissa ovat Essi Hellén (Emilian äiti) ja Eero Ritala (Emilian isä) sekä kokopitkän elokuvan debyytin tekevä Arttu Wiskari (Pertti). Rakastettujen animaatiohahmojen ääninä ovat Esko Salminen (jättiläismarsu), Sam Huber (johtajasilakka) ja Jukka Rasila (taksikuskimarsu).

Elokuvan ohjaa Joona Tena ja tuottaa Marko Talli tuotantoyhtiö Yellow Film & TV:stä. Osatuottajana on Plotwise Oy. Elokuvan levittää SF Studios.

SUPERMARSU
Ohjaaja: Joona Tena
Käsikirjoittaja: Paula Noronen
Tuottaja: Marko Talli / Yellow Film & TV
Pääosissa: Essi Hellén, Eero Ritala, Arttu Wiskari, Ella Jäppinen, Viljami Lahti
Kuvaukset: joulukuu 2016 – kesäkuu 2017
Tuotanto: vuoden 2017 aikana
Ensi-ilta: 26.1.2018

Synopsis:
Supermarsu on Paula Norosen riemastuttavaan kirjasarjaan perustuva uuden ajan supersankarielokuva, joka yhdistää perinteisen elokuvakerronnan ja animaation.
Emilia on tavallinen lapsi. Hän käy koulua ja elämä uusioperheessä on tavallistakin tavallisempaa. Eräänä päivänä Emilian lemmikkimarsu puraisee häntä sormesta. Emilia saa salaisen kyvyn muuntautua Supermarsuksi, joka osaa lentää ja ratkoa ongelmia supervoimillaan. Samaan aikaan läheisessä merenpoukamassa asuvat Itämeren silakat huutavat apua. Emilia lähtee Supermarsuna pelastamaan Itämerta ja silakoita, mutta löytää samalla keinot toimia myös omassa arjessaan urheammin.

Kirja:
Paula Norosen Supermarsu-kirjasarjasta on julkaistu kahdeksan osaa. Elokuva perustuu vapaasti Emilian päiväkirja – Supermarsu pelastaa silakat –kirjaan, joka oli vuonna 2009 Finlandia Junior -kirjaehdokas. Noronen toimii Supermarsu-elokuvan käsikirjoittajana.