Antti Mäkinen julkaisee soolodebyyttinsä 6.5.09!

Antti Mäkinen julkaisee soolodebyyttinsä 6.5.09!

Lyömäsoitinvirtuoosi Antti Mäkinen on koonnut ympärilleen superbändin, jolla Mäkinen on työstänyt vuoden kunnianhimoisimman suomijazz -levyn. Miehen omaa nimeä kantava tuotos on hänen tuottamansa ja isolta osin myös hänen itsensä soittama, mutta mukana on alan huippunimiä kuten soitintaituri ja musiikin moniosaaja Jaan Wessman, huilisti ja Tampereen Työväen Teatterin musikaaleissa kapelimestarina toiminut 27-vuotias, useat soittimet täysin hallitseva Eeva Kontu, Jyväskylän kaupunginorkesterin basisti Jani Koskela, Club For Fiven Susanna Hietala, joka hyräilee levyllä yhden biisin sekä Antin entinen bändikollega, Yö-yhtyeen Mikko Kangasjärvi haitarissa. Mukana on toista kymmentä lahjakasta muusikkoa. Tämä Antti Mäkisen esikoislevy julkaistaan 6.5.09.

Levyn taustaa
Antti Mäkisen soolo on intstrumentaalilevy, jossa musiikki kuljettaa kuulijan tunteita ja tunnelmia. Musiikin lähtökohdat ovat hyvin henkilökohtaiset. Mäkinen on saattanut kuultavaksi musiikkia, joka kuvaa maailmaa sellaisena kuin hän sen kokee. Antti Mäkinen on kulkenut monen tahtilajin lävitse ja matkalta tarttuneet tunnelmat hän on pukenut kappaleiksi.

Antti Mäkisen taustaa
34-vuotias Mäkinen on kouluttautunut lyömäsoittajan ammattiin sekä keikkaillut ja opettanut Kreikassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi hän on julkaissut opetuslevyn lyömäsoitinharrastajille ja vastaanottanut Ackre Karin nimeä kantavan jazz-palkinnon vuonna 1997. Mäkinen suuntaa katseita jo myös tanssiteatteriprojektiinsa, joka on suunnitteilla vuodelle 2010. Hän on soittanut rumpuja sekä percussioita Yö-yhtyeessä vuosina 2003-2006.

Teatteriohjaaja Anna-Elina Lyytikäisen sanoin
”Antti hahmottaa todellisuutta sävelinä, ääninä, sointuina. Rytminä. Tämä levy on koottu kaipauksesta ja kasvamisesta. Tähän on luovutettu ahdistusta, riittämättömyyttä, iloakin ja armoa. Alan kuulla levyltä Antin elämää. Kuulen Pariisin opinnot ja takkiin tarttuneet etniset vaikutteet. Korvaani osuu Antin omalaatuista huumoria, suomalaisen miehen paatosta ja elementtien ääntä, veden matkaa, prosessia…..Puhkipähkäiltyjen tunteiden virtaa ajatuksen äänitteeksi. Virtuoottisen muusikon omakohtaista selontekoa omalla kielellä, musiikin matkassa”, kirjoittaa levyn kansilehdissä teatteriohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen.

Antin omin sanoin
Levyn soitinvalinta on omaperäinen. Antti Mäkinen kertoo: ”Musiikissani on käytetty paljon jousia. Sello, jota ei juuri jazz-musiikissa käytetä, tuo siihen aivan oman leimansa. Viulu ja alttoviulu ovat esillä myös, sekä Jani Koskelan contrabasso jousella soitettuna. Musiikissa kuulija aistiikin kamarimusiikkivaikutteita. Kuuntelin musiikkia tehdessäni pääasiassa Sibeliusta, Bachia ja Mozartia sekä Holstia ja Erik Satieta.”

Levypaketti
Levypaketti on suunniteltu ja valmistettu huolella. Se on visuaalinen teos, kirjanen, joka sisältää kansitekstit kolmella kielellä, suomeksi, englanniksi ja ranskaksi. Se on kuvitettu kuvilla, tekstillä ja väreillä. Perinteisen audiolevyn lisäksi mukana on DTS Digital Surround 5.1. -levy, jonka jokainen kotiteatterin omaava kuulija voi laittaa soittimeen ja kokea elämyksen, jossa hänet on sijoitettu äänimaiseman sisään. Tämä on kevyen musiikin saralla tiettävästi ensimmäinen äänitejulkaisu, joka sisältää CD:n ja 5.1. DTS-CD:n. Albumilla on mittaa liki kolme varttia, vanhan LP-levyllisen verran eli 43 minuuttia.

”Antti Mäkisen sooloalbumi on vuoden paras suomijazz-levy”, toteaa basson varressa taituroinut, arvotettu muusikko Jaan Wessman. Antti Mäkinen tarjoilee levyn, jota voi vaivatta kuunnella nekin ihmiset, joille jazz aiheuttaa puistatusta. Taiteellinen ja taitava levy tuo kevään.

Biisilista
1. A Little Samba Pour Vincent
2. Waterplay
3. Suruni pois annan
4. The Raven
5. Drunken Elephant
6. Frozen Lake
7. Monkey Steps
8. Space Walker

Levynjulkaisukeikasta tiedotamme myöhemmin.

www.myspace.com/anttimakinen123