Antti Railiolta uutta musiikkia – ”Sun jälkeen routaa” ilmestyy 13.9.

Antti Railiolta uutta musiikkia – ”Sun jälkeen routaa” ilmestyy 13.9.


Kuva: Róbert Frankó

Voimakasäänisenä tulkitsijana tunnettu Antti Railio julkaisee uutta musiikkia. Perjantaina 13.9. ilmestyy soolosingle ”Sun jälkeen routaa”, joka on Sonata Arctican ja Timo Kotipellon riveistä tutun, nyttemmin Insomniumissa vaikuttavan kitaristin Jani Liimataisen sävellys. Sanoituksen on tehnyt toimittaja ja sanoittaja Kati Valjus. Tuotannosta vastaa Jimmy Westerlund (Jonne Aaron, Yö, One Desire, Sturm und Drang).

Kappale kertoo tarinan siitä, kuinka joskus sokaistuu kaipuun edessä, ja eron hetkellä mieli saa huononkin parisuhteen romantisoitumaan. Täten ihminen saattaa jäädä kiinni valheelliseen kuvaan tunteesta, joka ei perustu todellisuuteen”, Railio avaa biisin taustaa.

Railion aikaisempia hittejä ovat ”Halla ja etelätuuli” ja ”Samaan marmoriin”. Laulaja on tullut tunnetuksi myös Raskasta Joulua- ja Raskasta Iskelmää -kokoonpanoista.

Kappale koskettaa läheisesti Antin omaa elämää. ”Kaj Kunnasta lainatakseni joskus on parempi mennä poikki kuin ruostua loppuun”.

Yhteistyö soolotuotannon osalta tuottaja Jimmy Westerlundin kanssa alkoi pari vuotta sitten. ”Saimme viimein tänä vuonna hyvän tiimin ympärillemme ja ollaan tehty paljon duunia. Antti on kovan tason tekijä, joka ei tarvitse tämän päivän laitteita ja softia pystyäkseen laulamaan vakuuttavasti ja koskettavasti. Hänen äänensä on luonnollisen vahva, samaan aikaan syvä ja herkkä”, Westerlund toteaa.

Soundimaailma, jonka kaksikko on luonut, antaa vaihtoehdon tämän päivän kolmen soinnun pop-musiikille. ”Soundeja ei ole ladattu kirjastoista tai lauluja vedetty autotunen läpi, että ne löytävät nuotille. Antti on mielestäni Suomen vastaus Iso-Britannian Adelelle”, Jimmy sanoo. 

https://anttirailio.fi/
https://www.facebook.com/antti.railio
IG: antti_railio

-->