Arionin kolmas albumi ilmestyy 9.4.

Arionin kolmas albumi ilmestyy 9.4.

Melodisen metallin airue Arion julkaisee kolmannen albuminsa Vultures Die Alone perjantaina 9.4. Albumilta ovat singleinä ilmestyneet Bloodline (feat. Noora Louhimo), Out of My Life, In the Name of Love (feat. Cyan Kicks) ja 12.3. julkaistava I Love to Be Your Enemy.
Levyn pääasiallisena säveltäjänä ja sanoittajana on toiminut kitaristi Iivo Kaipainen sekä tuottajana Matias Kupiainen (Stratovarius). Miksauksesta vastasi arvostettu brittimiksaaja, tuottaja ja äänittäjä Adam ”Nolly” Getgood (Periphery). Getgood on tehnyt vaikuttavaa tuotantotyötä Peripheryn ohella muun muassa Bury Tomorrow, Architects, Animals As Leaders ja Haken yhtyeille.

Kokopitkä albumi syntyi bändin mukaan yllättävän vaivatta. ”Inspiraation albumille ovat antaneet lukuisat pettymykset, kokemukset myrkyllisistä ihmisistä ja tarve purkaa tätä kaikkea johonkin. Levyn otsikko ’Vultures Die Alone’ viittaa opportunistisiin ja häikäilemättömiin ihmisiin, jotka toivon mukaan joskus saavat ansionsa mukaan. Kaikki albumin kappaleet sopivat tämän otsikon alle erinomaisesti”, Kaipainen kommentoi.

Nerokkaista melodioista, taidokkaista sovituksista ja yllättävistä koukuista koostuva Vultures Die Alone -albumi edustaa melodisen metallin uutta aaltoa. Monipuolinen albumi koostuu kauniista balladeista (In The Name Of Love, Until Eternity Ends), tarttuvista pop-metal viisuista (Out of My Life, Bloodline) ja raskaista, sinfonisiin tunnelmiin kuljettavista kappaleista (I Love To Be Your Enemy). Albumilla vierailevat Battle Beastin solisti Noora Louhimo (Bloodline) ja Cyan Kicks -yhtye (In The Name Of Love). 

UMK:sta vuonna 2013 koko kansan tietoisuuteen ponnistanut kokoonpano on ehtinyt tehdä keikkoja paitsi Suomessa myös Japanissa ja Euroopassa. Yhtyeellä on levytyssopimus Riku Pääkkösen johtaman Ranka Kustannuksen kanssa. Pääkkönen teki aikoinaan Spinefarm levy-yhtiöllään merkittävää työtä mm. Nightwishin, Children Of Bodomin ja Sonata Arctican kanssa. Ranka Kustannuksen lisäksi Arionin maailmanlaajuisena levy-yhtiönä toimii saksalainen AFM Records. Japanissa ja Koreassa yhtyettä edustaa lisenssisopimuksella Marquee Inc. Sama yhtiö on julkaissut myös Children of Bodomin ja Sonata Arctican materiaalia.

Yhtye solmi levytyssopimuksen Ranka Kustannuksen kanssa vuonna 2014 yhtyeen jäsenten ollessa vasta 17-vuotiaita. Pääkkönen muistelee teiden yhtymistä:
”Tyttäreni kävi Sibelius-lukiota ja suositteli katsomaan koulun bändiä Arionia UMK-kisassa. Nähtyäni esityksen, ällistyin 17-vuotiaiden taitotasosta ja potentiaalista. Olin kuitenkin aikoinaan aloittanut Children Of Bodomin ja Nightwishin kanssa, kun yhtyeiden jäsenet olivat kutakuinkin saman ikäisiä. Arionia saattoi heti verrata näihin. Olin silloin varma, että joku muu kiinnostuu bändistä. Itsehän olin silloin vasta aloittamassa uudelleen julkaisutoimintaa. Muut eivät selvästi arvioineet yhtyettä iän kautta ja olin onnekas saadessani bändin talliin yhtenä ensimmäisistä kiinnityksistä.”

Albumi on äänitetty Sonic Pump ja 5by5 -studioilla Helsingissä. Yhtye keikkailee jälleen, kun siihen avautuu mahdollisuus.

Vultures Die Alone -biisilista:
1. Out Of My Life
2. Break My Chains
3. Bloodline Feat. Noora Louhimo
4. I’m Here To Save You
5. In The Name Of Love (Feat. Cyan Kicks)
6. A Vulture Dies Alone
7. I Love To Be Your Enemy
8. Where The Ocean Greets The Sky
9. I Don’t Fear You
10. Until Eternity Ends

Kokoonpano:
Lassi Vääränen – laulu
Iivo Kaipainen – kitara
Arttu Vauhkonen – koskettimet
Georgi Velinov – basso
Topias Kupiainen – rummut

Promokuvat: https://www.dropbox.com/sh/ccxohj0vttuyxwh/AAAWMga6_AGvr2S3R8CadQ0Ga?dl=0

Online: https://www.facebook.com/OfficialArion 

-->