Blind Channel kisaa Suomen Euroviisuedustajan paikasta UMK:ssa 20.2.

Blind Channel kisaa Suomen Euroviisuedustajan paikasta UMK:ssa 20.2.


Kuva: Yle / Mona Salminen

Rock-yhtye Blind Channel on valittu liki 300 hakijan joukosta Uuden Musiikin Kilpailun seitsemän finalistin joukkoon. Kilpailun voittaja selviää Ylen suorassa lähetyksessä TV1:ssä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Radio X3M:ssä lauantaina 20.2. klo 21.00. Voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa Hollannin Rotterdamissa toukokuussa.

Vuonna 2013 perustettu oululaislähtöinen yhtye sai vauhdikkaan lähdön, kun se esiintyi jo vuotta myöhemmin maailman suurimmilla raskaan rokin festivaaleilla Wacken Open Airissa ja solmi levytyssopimuksen. Uran varrella se on julkaissut kolme studioalbumia, saanut Emma-ehdokkuuden rock-kategoriassa, tehnyt headliner-kiertueita sekä lämmitellyt maineikkaita kansainvälisiä nimiä kuten Simple Plan, Royal Republic, Amaranthe, Hollywood Undead ja All That Remains

Tinkimättömästä työstään ja energisistä livekeikoistaan tunnettu yhtye on täysillä mukana taistelemassa voitosta Uuden Musiikin Kilpailussa, joka veisi heidät edustamaan kotimaataan Euroopan mittavimpaan musiikkikilpailuun ja -instituutioon.
”Pandemian startattua meiltä hävisivät keikat, festarit ja osa toivoakin. Suunnatonta graindaamisen vimmaa emme kuitenkaan menettäneet. Kun saimme kuulla mahdollisuudesta olla mukana entistäkin isommassa UMK:ssa, laskelmoimme, että vaikka tämä skeida jatkuisi vielä pitkälle tätä vuotta, yksi asia olisi varma: ihmisiltä ei takavarikoida televisioita! Kun kokonaisuuteen lisättiin vielä uusi management ja uusi yhtyejäsen Aleksi Kaunisvesi, tiesimme, että nyt on meidän aika!”, yhtye kommentoi.

Suomen suurimmat vientimenestykset ja Euroviisuvoittokin ovat lohjenneet raskaammalla rokilla. ”Suomi on ollut kansainvälisesti ihan helvetin hyvä kolmessa lajissa: Formula ykköset, jääkiekko ja raskas musiikki. Meidän suurin missiomme on tehdä se, mitä toistakymmentä vuotta sitten tapahtui: viedä kotimainen särökitaroilla kuorrutettu, moderni ja täysin periksiantamattoman omaleimainen rock-musiikki takaisin kansainvälisille vesille – ja nyt ei olla liikkeellä millään kumiveneellä.” 

Blind Channelin kilpailubiisi ’Dark Side’ julkaistaan torstaina 21.1. Biisi edustaa uutta Blind Channelia ja sen miksauksesta on vastannut Grammy-palkittu brittitekijä Dan Lancaster (Bring Me The Horizon, Blink 182). Kappaleen tuottajana on yhtyeen ohella toiminut Joonas Parkkonen.

UMK-voittajan ja Suomen Euroviisuedustajan valitsevat tv-katsojat ja kansainvälinen UMK-raati yhdessä suorassa lähetyksessä Ylen TV1:ssä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Radio X3M:ssä lauantaina 20.2. klo 21.

Yleisö voi äänestää suosikkiaan muun muassa Yle.fi -sovelluksella veloituksetta, puhelimitse tai tekstiviestillä. Lisätietoja yle.fi/umk.

Kokoonpano:
Niko Vilhelm – laulu
Joel Hokka – laulu
Joonas Porko – kitara, taustalaulu
Olli Matela – basso
Tommi Lalli – rummut
Aleksi Kaunisvesi – samplet, perkussiot

Online:
https://www.facebook.com/BlindChannelBand
IG @blindchannel 

Pressikuvat: https://bit.ly/3q1J78u
Kuvaaja Yle / Mona Salminen 

-->