Cyan Kicks kisaa Suomen Euroviisuedustajan paikasta UMK:ssa 26.2.

Cyan Kicks kisaa Suomen Euroviisuedustajan paikasta UMK:ssa 26.2.

Yhtyeen kilpailukappale Hurricane on moderni rockbiisi – “Rock saisi nousta yhä isommaksi Euroviisuissakin!”

cyan-kicks-lowres-1.jpg

Helsinkiläinen Cyan Kicks on yksi tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailun rock-edustajista biisillään Hurricane: https://areena.yle.fi/1-61275304

Vuonna 2016 perustetun yhtyeen muodostavat Susanna Alexandra, Niila Perkkiö, Leevi Erkkilä ja Pietari Reijonen. Cyan Kicks on tähän mennessä julkaissut kaksi albumia, joiden biisejä on striimattu yli 10 miljoonaa kertaa. Yhtye yhdistelee omaleimaisessa musiikissaan eri tyylilajeja kutsuen lopputulosta moderniksi rockiksi. 

–      Yhdistelemme musassa rohkeasti eri elementtejä omalla, erottuvalla soundilla. Yksi biisi voi olla täysin elektroninen ja toinen biisi todella raskas, mutta päivän päätteeksi se kuulostaa aina Cyan Kicksiltä, Susanna Alexandra sanoo.

UMK-biisi Hurricane on tyyliesimerkki tästä. Sen säkeistöt ovat elektroniset ja biisin raskaampi osuus kitarasooloineen löytyy kertosäkeestä.

Amaranthen laulaja Elize Ryd on yksi kappaleen tekijöistä
Hurricane syntyi yhteistyössä ruotsalais-tanskalaisen metalliyhtye Amaranthen laulajan Elize Rydin kanssa. Bändi tutustui Elizeen viime kesänä, jolloin tuli puheeksi myös yhteisen biisin kirjoittaminen. Loppukesästä Cyan Kicksin biisinkirjoittajaduo Susanna ja Niila sekä Elize suuntasivat studiolle. Yhteinen sävel kappaleen teemasta löytyi nopeasti.

–      Studiolle päästyämme Elize kysyi, mitä haluaisimme kirjoittaa. Olimme pitkään halunneet tehdä kappaleen, josta välittyisi tahdonvoima, jolla puskemme bändinä ja yksilöinä eteenpäin. Elize oli ajatellut itsekin samaa aihetta, laulaja Susanna sanoo.

Yksi inspiraation lähde kappaleen tarinaan syntyi Elizen sairastamasta borrelioosista. 

–      Se, että kokemani jälkeen pystyin jälleen kirjoittamaan musiikkia, oli minulle tärkeää. Siksi tämä kappale tulee aina olemaan minulle merkityksellinen, Elize Ryd sanoo. 

Hurricane kertoo pelkojen voittamisesta sekä rohkeudesta olla oma itsensä ja tehdä haluamiaan asioita.

Kansainvälinen tuotantotiimi sekä fanit mukana biisissä 
Hurricanen on tuottanut yhdysvaltalainen muusikko-tuottaja Chris Walla, joka tunnetaan yhtyeestä Death Cab for Cutie ja säveltämästään elokuvamusiikista. Kappaleen on miksannut yksi modernin rockin tämän hetken työllistetyimmistä ja kysytyimmistä tekijöistä, Zakk Cervini (Bring Me The Horizon, Halsey, Limp Bizkit).

Cyan Kicksin UMK-biisissä ääneen pääsee myös yhtyeen faneja. Kertosäkeen kuorossa kuultavien huutojen “shut up” ja “give up” takana on yhtyeen someseuraajista valittu kymmenhenkinen porukka.

–      Rytmissä huutaminen tuonkin kokoisen porukan kanssa ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. Homma kuitenkin sujui hienosti, yhtye kommentoi. 

Mennäänkö rockilla Italiaan?
Suomessa osataan tunnetusti tehdä raskasta musiikkia, ja viime vuodet ovat osoittaneet, että myös rock voi menestyä tyypillisesti melko pop-valtaisessa laulukilpailussa. 

–      Rock on aina ollut olemassa, ja mainstream-musaa, vaikka se ei median keskipisteessä ole aina ollutkaan. Haluamme osaltamme vaikuttaa, että rock pysyy yhä vahvemmin parrasvaloissa, yhtye toteaa.

UMK-voittaja ja Suomen seuraava euroviisuedustaja valitaan Turun Logomon UMK22-tapahtumassa 26.2.2022. Finaali näytetään suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Ylen radiokanavilla klo 21–23. Voittajan valitsevat tv-katsojat ja kansainvälinen UMK-raati yhdessä. Äänestys tapahtuu joko veloituksetta Yle.fi-sovelluksella, puhelimitse tai tekstiviestillä. 

Kokoonpano:
Susanna Alexandra – laulu, kitara
Niila Perkkiö – kitara
Leevi Erkkilä – basso
Pietari Reijonen – rummut

Pressikuvat: https://www.dropbox.com/sh/vb5eaqr6bw3acyb/AABkQjNQnROlCIeyCqRCwbg_a?dl=0
Kuvakrediitti: Yle / Nelli Kenttä, Milla Määttä

Lataa biisi radiosoittoon: https://s.disco.ac/opepstabrwvk
ISRC: FIRAN2200001
Säv./San.: Niila Perkkio, Susanna Alexandra, Elize Ryd
Sov. Niila Perkkio, Susanna Alexandra, Chris Walla
Tuottajat: Niila Perkkio, Chris Walla
Miksaus: Zakk Cervini
Kesto: 3’00

Online:
www.cyankicks.com
www.facebook.com/cyankicks
@cyankicks #cyankicks

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
ProPromotion Oy, Taija Holm, 040 748 3435, taija@propromotion.fi

Julkaisija / levy-yhtiö:
Ranka Kustannus, Riku Pääkkönen, riku.paakkonen@rankakustannus.fi

-->