Doom Unit julkaisee debyyttinsä 18.11.09

Doom Unit julkaisee debyyttinsä 18.11.09

Tamperelaisen Doom Unit -bändin ”Killing Time” biisiltä tuskin kukaan radiokuuntelija ja TV-katsoja on voinut tänä vuonna välttyä. Biisi on soinut useita satoja kertoja Radio Rockilla ja se on tunnussävelenä Nelosen Harper’s Island -uutuussarjan trailerissa. Kyseinen kappale pitää tällä hetkellä hallussaan Radio Rock Storen ’myydyin biisi’ -titteliä.
Doom Unit ei kuitenkaan tehnyt kerrasta päähän jäävää biisiä näköpiirissään Radio Rockin Starba-kisan voitto vaan sävelsi sen jo noin vuosi sitten Skeleton Crew -kauhuelokuvaan, joka saa ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla, Helsingin Maxim2-teatterissa keskiviikkona 23.9. Kyseinen raita on nyt vuoden kypsyttelyn jälkeen ajankohtaisempi kuin aiemmin paitsi Starban myös leffaensi-illan ansiosta.

Starba-kisan voitto
Nelihenkinen Doom Unit selvitti tiensä Starba-kisan voittajaksi 800 ehdokkaan joukosta. Mittelö oli kova, mutta bändi erottui joukosta, koska kuulosti valmiilta paketilta. ”Yhtye omaa harvinaisen kombinaation. Doom Unit on samanaikaisesti pysähdyttävä, omalaatuinen, radioystävällinen ja uskottava. Lisäksi kundit ovat täysipäisiä ja kuin bonuksena myös rokkarin oloisia”, kuvailee bändiä Radio Rockin musiikkipäällikkö Mikko Koivusipilä.

Doom Unitin menestysreseptissä vanhan liiton heavy metal kohtaa modernin raskaan rockin. Tällä aukesi tie tuoda musiikkia julki laajemmille yleisöille. ”En ole koskaan voittanut mitään, joten tuntuu hienolta, että bändimme tie lähti vauhtiin tällaisen voiton avulla. Faneilta saamamme palaute on hämmentänyt meidät täysin”, kommentoi bändin laulaja-kitaristi Jape.

Levytys- ja ohjelmamyyntisopimus
Doom Unit solmi levytyssopimuksen Hype Recordsin kanssa ja debyyttialbumi ilmestyy 18. marraskuuta. Bändi nähdään livenä Skeleton Crew -leffan ensi-iltabileissä 23.9. ja Radio Rock Finlandian lauteilla 5.12. Tätä ennen radiokanaville tarjoillaan lisää materiaalia tulevalta debyytiltä ”Chameleon” biisin muodossa. Hype Productions huolehtii Doom Unitin ohjelmamyynnistä.

Radio antoi vetoapua
”Aika nopeasti havaitsimme, että käsiin oli tippunut niin hyvä bändi, että ammattimainen taustatoiminta oli tarkoituksenmukaista. Tästä eteenpäin Radio Rock myhäilee tyytyväisenä taustalla, kun Hype Records ja Doom Unit jatkavat maailman valloittamista. Toki jatkossakin tulemme tukemaan yhtyettä omalta osaltamme, mutta toisaalta onnistuneen pelinavauksen myötä alamme pikkuhiljaa suunnitella Starba-skaban kakkoskierrosta”, kommentoi ohjelmapäällikkö Sami Tenkanen Radio Rockista.

Kokoonpano
Jape – laulu ja kitara
Chris – kitara ja laulu
Nahka – basso
Julli – rummut

www.doomunit.com
www.myspace.com/doomunit

Doom Unit ”Killing Time” Harper’s Island -promo: http://www.youtube.com/watch?v=ieiO_JrAaOw