Doom Unitilta tuore sinkku ja video

Doom Unitilta tuore sinkku ja video

Edellisillä albumeillaan albumilistan TOP20:en kiilannut Doom Unit julkaisee esimakua 23.8. ilmestyvältä kolmannelta pitkäsoitoltaan. ”Get Away” -single ja video ovat valmistuneet ja biisi löytyy digikaupoista 24.5. Markus Niemisen ohjaama, ihmismieleen tunkeutuva video on katsottavissa: http://www.youtube.com/watch?v=3MXLRlWA4rY

”Säveltelin sohvalla sellaista mudassauintibiisiä, jossa oli monta eri riffiä ja aikamoista doomailua. Se ei mielestäni lähtenyt ollenkaan ja hermojen mentyä, ajattelin siirtyä hieman rokimman ilmaisun pariin. Silloin syntyi ’Get Away’. Jos vertaa meidän aiempaan tuotantoon, tässä kappaleessa on uutta näkökulmaa. Sellainen pienen pieni popin haamu kummittelee hyvällä tavalla taustalla. Se doomi biisi on edelleen kesken. Ehkä sitten seuraavalle levylle..”, kertoo laulaja ja biisintekijä Jape.
Blue Prom Dresses

Doom Unitin tarina alkoi vuonna 2009, kun se sävelsi ”Killing Time” -biisin suomalais-amerikkalaiseen kauhuelokuvaan ja voitti radion Starba -kilpailun saaden runsaasti huomiota. Neljässä vuodessa se on ehtinyt tehdä pari sataa keikkaa festivaaleista klubeihin ja työstää kolme levyä. Keväällä komppaniassa tapahtui miehistönvaihdos ja basistin virkaa tulevalla levyllä sekä keikoilla hoitaa Happoradion kitaristina tunnettu ja Doom Unitin albumit tuottanut Happoradion AH Haapasalo.

”On mahtavaa saada tehdä musiikkikentällä monipuolisesti duunia. Happoradion ja tuottajan hommien lisäksi olen pitkään jo halunnut tehdä tallaista hieman raskaampaa soutua”, kertoo Haapasalo.

Bändin toiveena ”Get Away” -biisin kuvitukseksi oli tarinapohjainen video. Videon käsikirjoittaja ja ohjaaja Markus Nieminen kommentoi: ”Puhuimme bändin kanssa 90-luvun raskaamman rokin videoista ja rosoisesta, paikoitellen jopa vähän artsusta lähestymistavasta, joten kaivettiin tilt/shift-linssi sekä muut hassutteluvermeet kaapista esiin! Luvassa on erilaisia, mielenkiintoisia hahmoja, paljon blurria kuvaa ja hätäisiä leikkauksia. Ja on siellä se tarinakin. Hyvännäköistä kuvaa ja bändikin näyttää ihan siltä, miltä tuommoisen karvanaamarokkarin kuuluukin näyttää”.

Elokuisen albumijulkaisun myötä Doom Unit nähdään klubikeikoilla ympäri maata. Keikkalista julkistetaan myöhemmin.
Cheap Bridesmaid Dresses

Kokoonpano:
Jape – laulu ja kitara
Chris – kitara ja taustalaulu
AH Haapasalo – basso
Julli – rummut

Discografia:
Cross the Line – 2009
The Burden of Bloom – 2011
TBA – 2013