Eppu Normaalin 40-vuotiskonsertti loppuunmyydyllä Tampereen Ratinan stadionillla huipentui jättihitteihin, Tampere Filharmonian vierailuun ja ilotulitukseen

Eppu Normaalin 40-vuotiskonsertti loppuunmyydyllä Tampereen Ratinan stadionillla huipentui jättihitteihin, Tampere Filharmonian vierailuun ja ilotulitukseen

c802fceacd7fc88bdc55b3eb4e022443

Yli 30 000 vierasta saapui lauantaina juhlimaan 40-vuotiasta suomirockin mammuttia Eppu Normaalia. Loppuunmyydyllä Tampereen Ratinan stadionilla kuultiin liki nelituntisessa konsertissa yhtyeen jättihittejä ja helmiä uran varrelta.

Koko juhla alkoi Martti Syrjän ja Juha Torvisen tekemällä ensimmäisellä yhteisellä biisillä ”Asustelaulu”, josta Eppu-matka jatkui ”Jee-Jeestä” ”Suomi-ilmiöön” ja ”Tien päällä taas” – biisiin.

Juhlakonsertin kruunasi ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtama 90-henkinen Tampere Filharmonia, joka nousi lavalle ensimmäisen kerran ennen väliaikaa. Orkesteri esiintyi yhdessä yhtyeen kanssa yhteensä kymmenessä kappaleessa. Upeat orkesterisovitukset saaneet legendaariset ”Hipit rautaa”,  ”Lensin matalalla” ja uudempaa tuotantoa edustavat ”Hiljaa huomiseen” ja ”Olin vain tuuli” –kappaleet hiipivät iholle saakka. Filharmonia esitti myös Eppu-kappalepotpurin sekä vahvisti joukkoaan pianisti Iiro Rantalalla kahdessa kappaleessa ”Baarikärpänen” ja ”Viihteen kuningas”. Yllätysnumerona Santtu-Matias Rouvali nähtiin myös rumpujen takana encore-biisissä ”Njet Njet”.

Tampere Filharmonian ja Rantalan lisäksi vierailijana ”James Dean” ja ”Pidetään ikävää” –biiseissä nähtiin yhtyeen alkuaikojen basisti Mikko Saarela ja ”Murheellisten laulujen maa”, ”Pimeyden tango” ja ”Keskiyön Cowboy” –biiseissä vieraillut, koskettimet usealle Eppu-levylle soittanut Safka Pekkonen.

”Nämä olivat juuri sellaiset 40-vuotisjuhlat, jotka Eppu Normaali toivoi ja suunnitteli. Kun katsoi lavalta sitä yleisömerta, se näytti ja erityisesti tuntui hyvältä”, kommentoi Martti Syrjä

Kyseessä oli suurin ja ainutlaatuisin ilta monella tapaa. Koko konsertti toteutettiin omana tuotantona ja käytössä oli Akun Tehtaan mittava lava- ja tekniikka-arsenaali sekä pääosin oma henkilökunta vahvistettuna muilla alan huippuammattilaisilla. 40-vuotisen uran kunniaksi koko livekattaus oli laitettu koreaksi massiivista sinfoniaorkesteria myöten.

VIP-kylässä nautittiin livemusiikista, sirkus-esityksistä ja haastatteluista, kun kylän VIP-isäntä Jaakko Saariluoma haastatteli Mikko Saarelaa, levymoguli Epe Heleniusta ja ”Tiimalasin santaa” –kirjasta päivitetyn version kirjoittanutta Santtu Luotoa.

Yhteensä yli 40 biisin Eppu-ilta huipentui näyttävään ilotulitukseen viimeisen kappaleen ”Njet Njet” myötä.

Katso koko illan biisilista tästä!
Pressikuvia (kuvaaja Tomi Palsa) tästä!

www.eppunormaali.fi
www.facebook.com/eppunormaali
www.instagram.com/eppunormaalivirallinen