Iskelmä-Finlandia Suvi Teräsniskalle

Iskelmä-Finlandia Suvi Teräsniskalle

898543d63332e6358186352b59d39bdd

Iskelmä-Finlandia –palkinto jaettiin tänään Tapsan Tahtien yhteydessä iskelmälaulaja Suvi Teräsniskalle. Tunnustus kevyen musiikin eteen tehdystä työstä on arvoltaan 10 00 euroa ja sen myöntää Nokian kaupunki. Palkinnon ojensivat Nokian kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Haapaniemi ja Iskelmä-Finlandia -asiantuntijaraadin puheenjohtaja Turkka Mali. Voittaja myös esiintyi palkitsemisseremoniassa.

Palkinto jaettiin 15. kerran ja voittajavalinnan teki Malin johtama asiantuntijaraati, joka perustelee valintaansa näin: ”Suvi Teräsniska on yksi rakastetuimmista ja suosituimmista iskelmäesiintyjistä, joka on osaltaan vaikuttanut merkittävästi siihen, että iskelmägenren raja-aidat ovat laventuneet ja iskelmä on saanut uusia kuulijoita myös nuoremmasta sukupolvesta. Teräsniska on osaltaan vaikuttanut vahvasti siihen, että iskelmästä on tullut coolia.”

Suvi Teräsniska kuvailee ensireaktiotaan: ”Jo pelkkä ajatus tunnustuksen saamisesta tuntui uskomattomalta! Kun katson listaa edellisvuosien voittajista, pidän itseäni niin vasta-alkajana niiden konkarien rinnalla, vaikka itselläkin vuosia alalla on kertynyt jo lähes kymmenen”, Suvi kommentoi ensireaktiotaan

Liki 10 vuotta sitten Teräsniska otti yhteyttä Yö-yhtyeen laulajaan Olli Lindholmiin toiveenaan päästä yhtyeen taustalaulajaksi. Toive toteutui ja ura sai kiitävän lähdön, kun jo vuonna 2007 häneltä julkaistiin esikoissinkku ”Sanoja vaan”. Vuonna 2008 artistilupaus julkaisi debyyttilevynsä ”Särkyneiden sydänten tie” ja albumilta ilmestyneen ”Hento kuiskaus” -biisin myötä laulajasta tuli koko kansan Suvi.

Debyyttilevyä seurasi kuusi menestysalbumia, joista jokainen juhli pitkään listoilla, myivät jalometallia ja sinetöivät Teräsniskan nimen iskelmän tähtijoukkoihin.
Levyiltä jättihiteiksi nousivat muun muassa ”Jos menet pois”, ”Pahalta piilossa” ja  ”Täydellinen elämä”, jolla Teräsniska nappasi Syksyn Sävel -kilpailun voiton. Tuoreinta materiaalia edustaa Juha Tapion sanoittama ja säveltämä “Uusi aamunkoi”. Suvin levyjä on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta.

”Suvi on hyvin päättäväinen ihminen. Kun hän uskoo asiaansa, ulkopuolisten on vaikea horjuttaa hänen päätöstään. Hän on tehnyt elämässään oikeita valintoja löytämällä itselleen loistavat kappaleet, hyvät tekijät ja taustajoukot. Suvi on ammattilainen, sillä jo studioon astuessa hän on niin valmis, ettei tuottajan tarvitse koskaan häntä patistaa parempaan lopputulokseen. Hänen kanssaan on äärimmäisen helppoa tehdä töitä”, kommentoi oppi-isä ja itsekin Iskelmä-Finlandia -palkinnon vastaanottanut Yö-yhtyeen Olli Lindholm.

“Palkinto on suuri kunnia ja arvostan sitä suuresti. Olen urani alusta asti halunnut seistä iskelmä-musiikin takana vaikka musiikkini onkin ollut vähän raja-aitoja rikkovaa kevyttä musiikkia. Tällainen tunnustus rohkaisee jatkamaan valitsemallani polulla”, Teräsniska kommentoi.

Iskelmä-Finlandia-palkitun uusi single ”Elämäni miehiä” julkaistaan 10.8. ja uusi albumi syyskuun lopulla. Hänet nähdään syksyllä ruudussa tulevalla “Vain elämää” –kaudella ja keikat jatkuvat ensi vuoden puolella. “En malta odottaa, että pääsen taas yleisön eteen!”, kommentoi toista lastaan odottava Suvi.

Tapsan Tahdit –iltatapahtumassa lavalle nousee tänään perjantaina Neljänsuora ja Popeda sekä huomenna lauantaina Eini, Janne Tulkki & The Crew ja Jari Sillanpää. Lauantain maksuttomassa päivätapahtumassa nähdään paikallisia esiintyjiä. Tahteja vietetään nyt 30. kerran.

Iskelmä-Finlandia –voittajat:
Suvi Teräsniska (2016), Pate Mustajärvi (2015), Katri Helena (2014), Pave Maijanen (2012), Pepe Willberg (2011), Laura Voutilainen (2010), Charles Plogman (2009), Olli Lindholm (2008), Eino Grön (2007), Paula Koivuniemi (2006), Jari Sillanpää (2005), Matti ja Teppo (2004), Kari Tapio (2003), Marion Rung (2002) ja Antti Huovila (2001).

www.tapsantahdit.fi
www.facebook.com/tapsantahdit

#tapsantahdit