Eternal Tears of Sorrow -bändin uutuusalbumi julkaistaan 27.5.09

Eternal Tears of Sorrow -bändin uutuusalbumi julkaistaan 27.5.09

Oulusta on perinteiden mukaan sikiänyt raskasta rockia ja metallia niin kauan kuin pohjolassa on musiikkia tehty. Tästä esimerkkinä kuudennen levynsä julkaiseva ja vain harvoin keikkalavoille pyrkivä Eternal Tears of Sorrow. Bändi on tullut tunnetuksi paitsi äärimmäisen korkeasta tuotannostaan myös siitä, ettei se juuri tee keikkoja. Nyt hommaan on tulossa muutos ja rykmentti aikoo todistaa, että tuotanto kuulostaa myös livenä yhtä helmeltä kuin levyllä.

Toukokuun 27. päivä julkaistavaa ”Children of the Dark Waters” -albumia on jo ennakoinut ”Tears of the Autumn Rain” single. Median edustajat pääsevät streamina kuuntelemaan koko levyn jo nyt osoitteessa: http://eternaltears.info/media/ (salasanat pyynnöstä: taija@propromotion.fi).

Melodista metallia soittavan bändin omaleimaisuutta lisää Altti Veteläisen rujompien vokaaliosuuksien rinnalle tuodut Jarmo Kylmäsen puhtaat laulut. Täysin yksiin toimiva ja soittava ryhmä on kuin hiottu timantti, jonka kannattaa ottaa haltuun mikäli Eternal Tears of Sorrow -tietous on syystä tai toisesta jäänyt vajaaksi.

Bändin nokkamies ja toinen vokalisti sekä basisti Altti Veteläinen kommentoi levynteon kivikkoista tietä: ”Viimeisen vuoden aikana koetut vastoinkäymiset tuntuivat välillä melkein kohtuuttomilta. Ensin lähti rumpali bändistä terveydellisistä syistä, myöhemmin kesken nauhoitusten Kylmäsen Jarmo joutui sairaalaan todella kovan vatsakivun takia. Siltä sairaalareissulta tarttui mukaan sairaalabakteeri, joka tulehdutti molemmat polvinivelet. Kun lopulta levy oli sitten valmis ja kaikki piti olla kunnossa, niin soolokitaristi otti ja erosi bändistä ilman mitään ennakkovaroituksia. Kaikesta vastoinkäymisistä huolimatta purtiin hammasta ja saatettiin loppuun projekti, jonka tuloksena syntyi omasta mielestämme kaikkien aikojen kovin Eternal Tears of Sorrow levy: Children of the Dark Waters. Levy on tunnelmaltaan synkempi ja rankempi kaikilta osin kuin yksikään levymme pitkiin aikoihin ja varmasti nämä reilun parin vuoden aikana kokemamme tunnelmat ja koettelemukset ovat heijastuneet myös levyn kokonaistunnelmaan.”

Albumin on miksannut studiovelhojen kuningas Mikko Karmila ja äänittänyt Ahti Kortelainen, jonka meriitteihin kuuluvat mm. Sentenced, Sonata Arctica ja Rotten Sound.

http://eternaltears.info
www.myspace.com/etos1

Kokoonpano:
Altti Veteläinen – laulu, basso
Jarmo Kylmänen – laulu
Jarmo Puolakanaho – kitara
Risto Ruuth – kitara (vain levyllä)
Janne Tolsa – koskettimet
Juho Raappana – rummut

Discografia:
Sinner’s Serenade – 1997
Vilda Mánnu – 1998
Chaotic beauty – 2000
A Virgin and a Whore – 2001
Before the Bleeding Sun – 2006
Children of the Dark Waters – 2009

-->