Irwinin ennenjulkaisemattomia biisejä löytynyt levyllinen!

Irwinin ennenjulkaisemattomia biisejä löytynyt levyllinen!

Koko levyllisen vuonna 1983 Irwin Goodmanille lauluja tehnyt muusikko-biisintekijä Tapani Koivisto löysi Irwinin tulkitsemat laulut kätköistään syksyllä 2014. ”Tiesin laulujen olemassaolosta, mutta olin unohtanut asian ennen kuin ne tulivat arkistoistani vastaan”, Koivisto sanoo. Yli 30 vuoden jälkeen löytyneellä arkistonauhalla on 11 kappaletta, jotka Tapani Koivisto kuunteli läpi ja mietti, että olisi hienoa jos muutkin saisivat kuulla ne.

Laulut on nyt siirretty nykymuotoon ja kuulostavat siltä, kun ne olisi juuri äänitetty. Vaikka kappaleet on tehty ja tulkittu 1980-luvun alkupuolella, ne ovat yllättävän paljon tässä ajassa kiinni. Asian pääsee jokainen toteamaan perjantaina 17.4.2015, jolloin Irwinin ”Ennenkuulumattomat – Lauluja suomalaisille” -levy julkaistaan. Äänitteen julkaisuun on antanut luvan Irwinin vaimo Riitta Hammarberg.

”Vuodet 1982 ja 1983 olivat Irwinille vaikeita aikoja ja helmikuussa 1983 hänestä tuntui, että kaikki olivat hänet hylänneet, mutta minä en. Hän pyysi, että tekisin hänelle omannäköisiänsä lauluja, sellaisia ralleja, että hän laulaa ne. Minä lupasin. Parin viikon sisällä tein 11 laulua, sävelsin ja sanoitin kaikki. Irwin oli lopputuloksesta innoissaan, kun äänite oli valmis ja laulettu: ’Kobolttia!’, hän totesi”, muistelee Tapani Koivisto.

Tapani Koivisto on biisintekijä ja muusikko Tanssiorkesteri Tapani Koivisto -yhtyeessä. Hän ja Irwin tapasivat Vesilahdella vuonna 1976, jolloin Koivisto lauloi Unto Kotilaisen yhtyeen solistina ja Irwin toimi yhtyeen vierailevana tähtenä. Tämän jälkeen Koivisto perusti oman tanssiorkesterin, joka säesti paljon Irwiniä. 

Biisilista:
1. Manun valtakunta
2. Onko virka valtaa Kuuntele näyte!
3. Verottaja ja vouti
4. Politiikkapeli Kuuntele näyte!
5. Kyllä vituttaa jos ei kiinnosta
6. Salainen numero
7. Rahan valta
8. Uudet arvot Kuuntele näyte!
9. Laulun vapaus
10. Elämän polut
11. Euroviisujuttu