Iskelmä-Finlandia -palkinto Markku Arolle

Iskelmä-Finlandia -palkinto Markku Arolle

markkuaro

Kuudestoista Iskelmä-Finlandia –palkinto on myönnetty yhdelle Suomen suosituimmista iskelmälaulajista Markku Arolle. Tunnustus kevyen musiikin eteen tehdystä työstä on arvoltaan 10 000 euroa ja sen myöntää Nokian kaupunki. Palkinnon ojensivat Tapsan Tahdit -tapahtumassa perjantaina 4.8.2017 Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Haapaniemi ja Iskelmä-Finlandia -asiantuntijaraadin puheenjohtaja Turkka Mali. Voittaja myös esiintyi palkitsemisseremoniassa.

“Tällä kertaa Iskelmä-Finlandia -palkintoraati on ollut iskelmän ytimessä palkitessaan Markku Aron. Voittaja on käynyt läpi Syksyn sävelet, Euroviisut ja tuhannet keikat. Työtään arvostaen hän on hoitanut keikkansa moitteettomasti. Aro on tanssikansan palvelija numero yksi. Tuttuja käännöshittejä ja uusia lauluja on tukuttain!”, kommentoi valintaa Turkka Mali.

Aron musiikkiura alkoi 50 vuotta sitten kotikaupunkinsa Nokian iskelmälaulukilpailuista. Keikkailun ohessa vuonna 1968 hän julkaisi ensimmäisen singlensä ”Käyn uudelleen eiliseen”. Euroviisukarsintoihin Aro osallistui toisen kerran vuonna 1971 ja pääsi edustamaan Suomea Euroviisujen kansainväliseen finaaliin Dubliniin yhdessä Koivistolaisten kanssa Rauno Lehtisen säveltämällä ”Tie uuteen päivään” -kappaleella sijoittuen kahdeksanneksi.

Lukuisia Syksyn sävel -sijoituksia saaneen laulajan suosituimpia kappaleita ovat ”Etsin kunnes löydän sut”, ”Hyvännäköinen”, ”Anna kaikkien kukkien kukkia” ja ”Mun suothan tulla vierees sun”. Aro on olut mukana myös Dannyn ja Tapani Kansan muodostamassa Pojat-kokoonpanossa. Markku Aro on julkaissut urallaan yhteensä 22 albumia.

Iskelmä-Finlandia -palkinto on minulle suuri kunnia ja ensimmäinen tunnustus, jonka olen 50 vuoden urani aikana saanut. Haluan kiittää tanssivaa yleisöä näistä vuosikymmenistä. Keikkailu jatkuu nöyränä entiseen tahtiin!”, kertoo Markku Aro voittotunnelmistaan.

Tapsan Tahdit –iltatapahtumassa lavalle nousevat tänään perjantaina Neljänsuora, Paula Koivuniemi ja sekä huomenna lauantaina Iskelmä-Finlandia -voittaja Markku Aro Diesel-yhtyeensä kera, Finnhittien kuninkaat: Danny, Frederik ja Tapani Kansa sekä viime vuoden Iskelmä-Finlandia –voittaja Suvi Teräsniska. Lauantain maksuttomassa päivätapahtumassa nähdään paikallisia esiintyjiä. Tahteja vietetään nyt 31. kerran.

Iskelmä-Finlandia -voittajat:
 Markku Aro (2017),Suvi Teräsniska (2016), Pate Mustajärvi (2015), Katri Helena (2014), Pave Maijanen (2012), Pepe Willberg (2011), Laura Voutilainen (2010), Charles Plogman (2009), Olli Lindholm (2008), Eino Grön (2007), Paula Koivuniemi (2006), Jari Sillanpää (2005), Matti ja Teppo (2004), Kari Tapio (2003), Marion Rung (2002) ja Antti Huovila (2001).

www.tapsantahdit.fi
www.facebook.com/tapsantahdit
#tapsantahdit