Jay Lewis julkaisee sooloalbuminsa "Beat The Elite" 24.6.09!

Jay Lewis julkaisee sooloalbuminsa "Beat The Elite" 24.6.09!

Jay Lewis julkaisee toisen soololevynsä ”Beat the Elite” 24. kesäkuuta. Mies on tuttu legendaarisen OZ-orkesterin riveistä sekä Yö-yhtyeen basson varresta. Vahvaa hardrock-taustaa omaava Lewis on tuonut uusimmalle albumilleen iskeviä hardrock-biisejä maustaen niitä niin popilla kuin progella. Genret nerokkaasti yhdistelevä Lewis kertoo esittämänsä musiikin olevan poikkileikkaus hänen persoonallisuudestaan. Vahvaa fanikuntaa on syntynyt paitsi kymmenvuotisen Yö-pestin myös soolokeikkojen tiimoilta.

Levyprosessi oli antoisa, mutta kesken kiireisen Yö-rundin, homma ajoi miehen sairaalaan. ”Olen tietenkin niin helpottunut kuin vain 10 kappaletta ”synnyttänyt” artisti voi olla. ”Raskausarpia” tuli jonkin verran, mutta se oli odotettavissa. Yllättäen juuri samana päivänä, kun levy oli periaatteessa valmis, umpisuoleni alkoi oireilla rajusti ja päädyin Rovaniemen Keskussairaalaan kesken Yön Lapin rundin. Nyt alavatsassani komeilee kunnon arpi muistutukseksi siitä että aikataulut voisivat joskus olla hieman vähemmän kiireisiä.”

Jay Lewis vaikutti Jenkeissä 1990-luvulla ja tuona aikana mies on tavannut OZ- ja Princess Pang -rundeilla lukuisia rockin isoja nimiä. Yksi albumin biiseistä on omistettu eräälle niistä. ”Olen omistanut levylläni biisin, ”Bulldozer”, Mötorheadin Lemmylle, koska hän oli suuri innoittajani teinivuosina”, Lewis kertoo.

Lukuisia cover-keikkojakin tehnyt Jay Lewis aikoo esittää ensimmäisen levynsä ”Manhattan Files” sekä tulevan ”Beat the Elite” albumin materiaalia muutamilla soolokeikoillaan.

www.jaylewis.net