J.Karjalainen ja Veli-Matti Järvenpää "Paratiisin pojat" kaupoissa 29.10.

J.Karjalainen ja Veli-Matti Järvenpää "Paratiisin pojat" kaupoissa 29.10.

”Paratiisin pojat vie meidät polkabilly-taivaaseen elävällä yhdistelmällä Yhdysvaltain etelän stringband-musiikkia ja pohjoisen haitarivetoista, vanhan ajan amerikansuomalaista kotibilesoundia.

Dock Boggsin ja Viola Turpeisen äänen, ylivertaisen soiton ja sävelet tavoittaen, Karjalainen ja Järvenpää uudelleenasuttavat virheettömästi tutut amerikkalaiset kansanlaulut suomalaisilla maahanmuuttajilla, sulauttavat vanhan maailman sanat uuden maailman säveliin ja palauttavat voimiensa tuntoon kaksi hienoa, jo melkein unohdettua laulua, jotka Alan Lomax äänitti amerikansuomalaisilta laulajilta Michiganin yläniemimaalla vuonna 1938.

Monet tekevät yksinkertaisista asioista monimutkaisia. Harvat monimutkaisista yksinkertaisia. Tämä on musiikkia, joka saa sekä ajattelemaan että tanssimaan. Soita sitä usein ja lujaa!”

– Jim Leary, folkloristiikan ja skandinaavisen kulttuurin professori,
University of Wisconsin, Polkabilly-kirjan kirjoittaja

”Paratiisin pojat ovat miehiä, jotka eivät malta odottaa taivaallisia riemuja, vaan tahtovat ottaa ilon irti jo perjantaina.
Suomalainen mies on parhaimmillaan nousuhumalassa. Tutkimuksen mukaan se kestää noin tunnin. Jokseenkin saman ajan kuin tämä levy.”

– J. Karjalainen

Biisilista:
1 Paratiisin pojat
2 Aarre kallis
3 Tule meille vaan
4 Hieno mies Albertti
5 Matin muija
6 Natisuta hetekata
7 Tanssit Kiipillä
8 Meinasin, meinasin
9 Varoitus Duluthin pojille
10 Haamu ja Marjaana
11 Jumalan karitsa
12 Viimeisen kerran
13 Sun kloorin kloorin halleluuja!

-->