Jussi Hakuliselta Tähtipölyä-albumi 6.10.

Jussi Hakuliselta Tähtipölyä-albumi 6.10.

Yhden teräväkärkisimmistä sanoituskynistä omaava sanoittaja-säveltäjä Jussi Hakulinen julkaisee 12 vuoden odotuksen jälkeen omaa tuotantoaan. Viime ajat Yö-yhtyeelle biisejä tehnyt konkari on työstänyt levyllisen kappaleita ”Tähtipölyä” -albumilleen, joka julkaistaan 6. lokakuuta. Mukana on keväällä julkaistu singlebiisi, isästä ja sodasta kertova ”Motti” sekä Noora Tommilan kanssa duetoitu ”Pelkuri”. Levyn myötä Hakulisella on tarkoitus tehdä myös keikkoja.

”Olen tätä levyä tehdessä kokenut ensi kertaa aikoihin aitoa luomisen iloa. Koko teos sai erään naisen kommentista nimekseen ’Tähtipölyä’. Hänen mukaansa kannattaa olla karismaatisten henkilöiden kanssa tekemisissä, sillä näistä ihmisistä irtoaa eräänlaista ’tähtipölyä’, joka tekee itsestäkin mielenkiintoisemman ja karismaattisemman henkilön”, kommentoi Jussi Hakulinen.

”Tähtipölyä” on Jussi Hakulisen viides sooloalbumi. Ensimmäisen pitkäsoittonsa hän julkaisi vuonna 1985. Mies on ehtinyt julkaista yhden albumin myös Kinsky-yhtyeensä kera sekä laittaa ulos kaksi kokoelmaa. Vuonna 1981 Jussi Hakulinen oli perustamassa Yö-yhtyettä, josta lähti sisäisten ristiriitojen vuoksi ja palasi 1990-luvulla tekemään biisejä Yölle. Jussi Hakulinen ei ole ollut vuoden 1985 jälkeen ollut Yön varsinainen jäsen vaikka on vieraillut lukuisilla keikoilla. Miehen meriittilistalle kuuluvat suomirockin historian suurimmat kappaleet Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen ja Loisto.

”Tähtipölyä” biisilista:
1. Tähtipölyä
2. Keltainen kurki
3. Ruosteista kultaa
4. Pelkuri
5. Pia Fraus
6. 1929
7. Vaahtera
8. Motti
9. Purjeet
10. Rahat vai kolmipyörä?
11. 48v. (21.12.2012)

www.jussihakulinen.fi