Kalajoen Juhannus Hulahula Suomen päänäyttämönä – Robin nousi lauteille

Kalajoen Juhannus Hulahula Suomen päänäyttämönä – Robin nousi lauteille

Suomen Rivieralla, Kalajoen Hiekkasärkillä vietettiin keskikesän juhlaa perinteisen viileässä, mutta kuivassa juhannussäässä. Ikimuistoiseksi tämän vuoden juhlan teki Kalajoen Juhannuksen nousu YLEn Hulahula Suomi -tanssikampanjan päänäyttämöksi. Kolmen päivän juhlinnan päälavalla aloitti saksalainen eurodanceartisti DJ Sash!. ”Meno kiihtyi kliimaksiin Hulahula Suomen tanssin maailmanennätyksen tehtailun, sekä tietysti Robinin astuttua lauteille”, kommentoi festivaalin tiedottaja Annu Höttönen 

Juhannusmenoa tarjosivat päälavalla myös koko kansan rakastama Lauri Tähkä ja Klamydia, kun taas K18-sisälavan tunnelmapotin räjäytti Petri Nygård. Kalajoki tarjosi nyt myös aiempaa laajempaa musiikkitarjontaa, kun mukana olivat maailman jättilavoja valloittanut ja huikeaan suosioon noussut metallibändi Battle Beast sekä One Desire ja Temple Balls. Suomen kiinnostavimpien artistien keikkoja nähtiin tapahtumassa liki 30. 

Uutuutena tänä vuonna koettiin myös kaikille avoin päivätapahtuma Summerheat, jossa saunottiin, kylvettiin, ruokailtiin ja kisailtiin juhannustunnelmin. ”Yhteislaulusta, tanssista, yhdessäolosta ja ystävyydestä oli tämän vuoden Kalajoen Juhannus tehty”, kommentoi Höttönen ja jatkaa: ”Kalajoen ainutlaatuinen alue kerää vuosi toisensa jälkeen juhannuksen juhlijat yhteen. Hiekkasärkät ja festivaali on varmasti muodostunut monelle vuosittaiseksi perinteeksi”.

Kalajoki on Suomen vanhin juhannustapahtuma. Legendaarinen tapahtuma on järjestetty luonnonkauniilla Hiekkasärkillä jo 1930-luvulta lähtien. Tänä vuonna toiseksi järjestäjäksi mukaan tullut oululainen PST Event Oy toteutti onnistuneesti festivaalin ilmeen ja päälavan uudistukset, muun muassa päälavan sijaintia muutettiin ja lavan yhteyteen saatiin upeat VIP-katsomot. 

Kalajoen Hiekkasärkillä juhannusaatto oli vilkkain päivä ja alueella vieraili kolmen päivän aikana noin 15 000 juhlijaa. 

Kalajoen Juhannus jälleen ensi vuonna 21.-23.6.2018 festivaalikylässä. Tulevan vuoden uudistuksista tiedotamme myöhemmin.

www.kalajoenjuhannus.fi

www.facebook.com/Kalajoenjuhannus