Kauko Röyhkä & Narttu tekee toivepaluun

Kauko Röyhkä & Narttu tekee toivepaluun

Yksi 1980-luvun merkittävimmistä suomirock-yhtyeistä Kauko Röyhkä & Narttu on koottu uudestaan. Yhtye esiintyy kesällä useilla rockfestivaaleilla ja muissa tapahtumissa sekä syys-lokakuussa klubeissa.

Bändin tunnetuimmat biisit kuten Lauralle, Onnenpäivä, Nivelet, Maa on voimaa, Paska kaupunki, Mieluummin vanha kuin aikuinen, Pikku enkeli, Talo meren rannalla, Mainostaulujen taakse ja Paha maa eivät koskaan olleet isoja hittejä, mutta siitä huolimatta ne ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen lukuisiin tiedostaviin faneihin ja artisteihin.

Kauko Röyhkä, kitaristi Riku Mattila ja rumpali Heikki Tikka levyttivät Röyhkän ensimmäisen, Steppaillen-nimeä kantaneen albumin vuonna 1980. Narttu vakiintui bändin nimeksi pian sen jälkeen. Kauko Röyhkän ylimielinen ja vakiintuneita arvoja pilkkaava persoona jakoi mielipiteet: häntä joko vihattiin tai rakastettiin. Vihaajia oli yleensä enemmän. Bändin taival oli alusta alkaen vaikea ja sen kokoonpanot vaihtelivat. Vuonna 1983 ilmestynyt Onnenpäivä-albumi sai lopulta hyvän vastaanoton, samoin sen seuraajat Lauralle ja Maa on voimaa.
Riku Mattila lähti yhtyeestä vuonna 1985 ja kitaristiksi hänen tilalleen tuli Jarmo Heikkinen. Kokoonpano julkaisi Paska kaupunki -ep:n ja suosituimman albuminsa Pikku enkelin. Heikkinen lähti ja hänen tilalleen tuli Tommi Viksten.
Mieluummin vanha kuin aikuinen -albumi oli uusi menestys ja sen jälkeen tehty Paha maa -ep yhtyeen taiteellinen huippu. Heikki Tikka ja Wigwamin alkuperäisessä kokoonpanossa soittanut basisti Mats Huldén olivat yhtyeen kantavia voimia.

Kauko Röyhkän musiikkia on aina ollut vaikea lokeroida. Se on ollut välillä kaunista ja rumaa, tyylikästä ja törkeää, hauskaa ja koskettavaa. Röyhkästä on oltu montaa mieltä, mutta Nartussa soittavat muusikot ovat aina saaneet yleisön varauksettoman ihailun.

Kauko Röyhkä & Narttu mallia 2012 on Tommi Viksten ja Jarmo Heikkinen (kitarat), Heikki Tikka (rummut), Mats Huldén (basso), Pekka Gröhn (koskettimet) ja Kauko Röyhkä (laulu).

Kauko Röyhkä & Narttu festivaalikesä 2012
15.06. Sodankylä, Midnight Sun Film Festival
17.06. Seinäjoki, Provinssirock
06.07. Turku, Ruisrock
08.07. Aitoo, Kirkastusjuhlat
11.07. Tampere, Tammerfest
12.07. Joutsa, Joutopäivät
13.07. Joensuu, Ilosaarirock
21.07. Jyväskylä, SuomiPOP festivaali
27.07. Turku, DBTL
28.07. Oulu, Qstock
03.08. Tampere, Mustalahden tapahtumasatama
04.08. Pori, Porispere
Kauko Röyhkä Facebook-sivu: https://www.facebook.com/pages/Kauko-R%C3%B6yhk%C3%A4-virallinen/160605993987116