Eppu Normaalin "Mutala" -levy julkaistaan Pure Audio Blu-Ray -formaatissa 20.6.12

Eppu Normaalin "Mutala" -levy julkaistaan Pure Audio Blu-Ray -formaatissa 20.6.12

Akun Tehtaalla toimiva TomFloor Production on aloittanut PureAudio Blu-ray™ -levyjen autoroinnin ja tuottaa niitä artisteille ja levy-yhtiöille. Yritys on osa PureAudio Blu-ray™ -allianssia.
Suomen ensimmäisenä PureAudio-julkaisuna ilmestyy keskiviikkona 20.6.12 Eppu Normaalin viime vuoden lopulla julkaistu ”Mutala”. Levyllä on stereomiksauksen lisäksi albumin surround-miksaus (5.1), joka antaa kotiteatterissa kuulijalle kokemuksen, jossa kuulija voi todella kokea olevansa mukana yhtyeen musisoinnin keskipisteessä.

TomFloor Productionin Tomi Pietilä kommentoi: ”Kyseessä on niinkin vanhanaikainen ajatus kuin äänilevy. Mukaan ei ole sotkettu mitään livetwittereitä, somea tai muuta musiikin kuuntelemisesta harhauttavaa informaatiota”.

Pelkästään stereoversio on tekniseltä laadultaan yli kahdeksankertainen CD:hen verrattuna. Sen lisäksi levyllä on surround-miksaus, originaalista studiomasterista konvertoidut CD-, mp3-tiedostot sekä verkkotoistimia varten korkearesoluutioiset wav-tiedostot. Blu-ray -soittimella kuunneltavan ääniraidan voi helposti valita jokaisesta kaukosäätimestä löytyvillä väripainikkeilla (punainen, vihreä, keltainen, sininen).

”Levyllä yhdistyvät CD:n helppokäyttöisyys ja korkea resoluutio. Levyn kuuntelemiseksi ei tarvitse avata mitään kotiteatteriin kytkettyä näyttöä, riittää että painaa ”play”-nappia ja kuuntelee musiikkia”, sanoo Pietilä.

Ennakkokuuntelu
Tomi Pietilä esittelee formaatin Tampereen Metso-kirjaston Pietilä-salissa tiistaina 5.6. klo 16-19. Samana päivänä on mahdollisuus ennakkokuunnella Eppu Normaalin ”Mutala” -Blu-ray -versiota ja testata formaattia. Artistivieraana keskustelutilaisuudessa on Juha Torvinen Eppu Normaalista. Metso-kirjastossa voi kuunnella albumia sekä muita monikanavaäänitteitä vielä pari viikkoa virallisen ennakkokuuntelutilaisuuden jälkeen.

Eppu Normaalin Mutalan Pure Audio Blu-ray sisältää
– 5.1 DTS-HD master Audio™, 192kHz/24bit
– 2.0 LPCM, 192kHz/24bit
mShuttle:
– studiomasterista konvertoidut CD- ja mp3 -tiedostot
– korkearesoluutioiset (192kHz/24bit) 2.0 wav-tiedostot verkkotoistimille
– digitaalinen pdf-booklet

”Masterin koko on noin 45Gt (Mutala 2*CD = 2*n.700Mt), joten siinä riittää piraatilla imuroimista ja jakamista. Ihmiset ovat kuitenkin sen verran mukavuudenhaluisia, että uskoisin monen mieluummin ostavan levyn ja kuuntelevan musiikkia sen sijaan, että lataisivat tuota bittimäärää viisi päivää ja miettisivät, millä sitä voisi kuunnella”, toteaa formaatin eduiksi Tomi Pietilä.

www.tomfloor.com
www.pureaudio-bluray.com