Kutsu Teemu Nikin ohjaaman NIMBY-elokuvan lehdistönäytökseen

Kutsu Teemu Nikin ohjaaman NIMBY-elokuvan lehdistönäytökseen

* Tampere Plevna 2 to 1.10. klo 10.00

Tästä ajasta kertova Nimby (lyhenne termistä Not In My Backyard) on pikimusta komedia suvaitsevana itseään pitävien ihmisten suvaitsemattomuudesta. Ohjauksesta vastaa kotimaisen elokuvan kentän anarkistisimpiin ja palkituimpiin tekijöihin lukeutuva Teemu Nikki (Armomurhaaja, tv-sarja Sekasin). Nimby kertoo tästä ajasta ja sen ristiriidoista – ja uskaltaa nauraa aiheille, joille yleensä vain pudistellaan päätä tai joilta suljetaan silmät.

Nimbyn rooleissa nähdään mm. Susanna Pukkila, Almila Bagriacik, Mari Rantasila, Antti Reini, Elias Westerberg, Ona Kamu, Jouko Puolanto ja Matti Onnismaa. Elokuvan on tuottanut Jani Pösö / It’s Alive! Films. Teemu Nikki ja Jani Pösö vastaavat työparina myös elokuvan käsikirjoituksesta.
Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa perjantaina 9.10.2020.

Katso trailer: https://youtu.be/JMVrwL25ThU

Lehdistönäytös Tampereella:
• to 1.10 klo 10 Plevna sali 2
Elokuvan kesto on noin 93 min.

Ilmoittautumiset lehdistönäytökseen: Taija Holm, p. 040 748 3435 / taija.holm@propromotion.fi

***********

SYNOPSIS
Tapahtumat saavat alkunsa, kun kaupunkilaistunut Mervi vie ensimmäisen kerran tyttöystävänsä Katan maaseudulle vanhempiensa luo. Mervi pelkää, että vanhempien on vaikea suvaita tyttöparia – varsinkin kun Katan äiti on iranilainen ja isä saksalainen – mutta käy ilmi, että perillä Mervillä on itsellään paljon enemmän sulateltavaa. Vanhempien omalaatuinen, avoin rakkausjärjestely, uusnatseihin liittynyt ex-poikaystävä, periuskonnolliset kummivanhemmat ja paikkakunnalle muuttaneiden pakolaisten synnyttämät ristiriidat eivät varsinaisesti helpota vierailua.

Elokuvan levittää elokuvateattereissa Finnkinon elokuvalevitys ja sen oikeudet omistaa Scanbox Entertainment.

-->