Kutsu: Tervetuloa Karpo-elokuvan lehdistönäytökseen

Kutsu: Tervetuloa Karpo-elokuvan lehdistönäytökseen

Aki Tykin ’Totuuden tiellä’ soi Karpo-elokuvassa teemakappaleena


Stillkuva elokuvasta Karpo. © napafilms

Toimittaja Hannu Karposta kertovan Karpo-elokuvan ensi-ilta on pe 25.9.2020. Ennakkonäytös median edustajille järjestetään Helsingin Tennispalatsissa (sali 2) ke 16.9. klo 10.00.
Ennakkonäytöksen jälkeen elokuvan tekijät, tuottaja Liisa Karpo ja ohjaaja Ari Matikainen sekä poika ja kollega Sampo Karpo, ovat haastateltavissa Tennispalatsin Sviitissä (3. krs.).

Ilmoittautumiset pressinäytökseen ja tekijöiden haastattelupyynnöt: ProPromotion Oy, Taija Holm, taija@propromotion.fi, 040 748 3435.

Aki Tykin kappale soi elokuvassa
Happoradion laulajana tunnettu biisintekijä Aki Tykki on kirjoittanut Totuuden tiellä -kappaleen Karpo-elokuvaa varten:
”Kanuunaorkesteri on salainen aseeni, joka kaivetaan esille äärimmäisissä tilanteissa. Kun ohjaaja Ari Matikainen soittaa ja kertoo, että hänen Karpo-dokkarinsa tarvitsee loppulaulun viikossa, tarvitaan salaista asetta.”

”Janne Rintala ja minä saimme dokumentin katsottavaksemme, ja laulun henki ja teemat syntyivät välittömästi leffan katsomisen jälkeen. Dokumentti oli samaan aikaan hauska ja koskettava. Saimme hyvät rakennuspalikat biisillemme. Lopputulokseen olemme hyvin tyytyväisiä. On meille kunnia-asia saada biisi tällaiseen elokuvaan”, Aki Tykki avaa biisintekoprosessia ja kertoo samalla elokuvasta: ”Karpo on todella mielenkiintoinen hahmo, jonka kaikki tietävät, mutta kukaan ei oikein tunne. Tämän leffan jälkeen tunnemme häntä vähän enemmän”.

Totuuden tiellä -biisi soi elokuvan lopputeksteissä ja se julkaistaan myös singlenä ensi-illan tienoilla. 

Karpo mukana Rakkautta & Anarkiaa -ohjelmistossa
Yleisöllä on ensimmäinen tilaisuus nähdä Karpo-elokuva, kun se esitetään Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ohjelmistossa festivaalin avausviikonloppuna Bio Rexissä lauantaina 19.9. klo 15.45.

Elokuvan Karpo on ohjannut Jussi-palkittu Ari Matikainen (mm. Sota ja mielenrauha, Yhden tähden hotelli) ja sen tuottaa napafilms. Tuottajana toimii Liisa Karpo. Elokuvan levittää elokuvateattereissa Finnkinon elokuvalevitys ja sen oikeudet omistaa Scanbox Entertainment.

-->