Palkitun Teemu Nikin uusi musta komedia NIMBY saa ensi-iltansa 9.10.

Palkitun Teemu Nikin uusi musta komedia NIMBY saa ensi-iltansa 9.10.

Tervetuloa lehdistönäytöksiin ja haastattelemaan tekijöitä!

Tästä ajasta kertova Nimby (lyhenne termistä Not In My Backyard) on pikimusta komedia suvaitsevana itseään pitävien ihmisten suvaitsemattomuudesta. Ohjauksesta vastaa kotimaisen elokuvan kentän anarkistisimpiin ja palkituimpiin tekijöihin lukeutuva Teemu Nikki (Armomurhaaja, tv-sarja Sekasin). Nimby kertoo tästä ajasta ja sen ristiriidoista – ja uskaltaa nauraa aiheille, joille yleensä vain pudistellaan päätä tai joilta suljetaan silmät.

Nimbyn rooleissa nähdään mm. Susanna Pukkila, Almila Bagriacik, Mari Rantasila, Antti Reini, Elias Westerberg, Ona Kamu, Jouko Puolanto ja Matti Onnismaa. Elokuvan on tuottanut Jani Pösö / It’s Alive! Films. Teemu Nikki ja Jani Pösö vastaavat työparina myös elokuvan käsikirjoituksesta.

Lehdistönäytökset Helsingissä:
• To 10.9. klo 10:00 Tennispalatsi sali 2
• Ke 30.9. klo 09:30 Tennispalatsi sali 2

Lehdistönäytös Turussa:
• to 1.10 klo 16 Kinopalatsi sali 3

Lehdistönäytös Tampereella:
• to 1.10 klo 10 Plevna sali 2

Elokuvan kesto on noin 93 min. 

Elokuvan tekijät ovat paikalla keskiviikkona 30.9. näytöksen jälkeen. Paikalla ovat ohjaaja/käsikirjoittaja Teemu Nikki, tuottaja/käsikirjoittaja Jani Pösö sekä näyttelijöistä Susanna Pukkila, Elias Westerberg, Matti Onnismaa ja Ona Kamu.
Haastattelut toteutetaan väljästi Tennispalatsin yläkerran Sviitissä.

Ilmoittautumiset lehdistönäytöksiin ja haastattelupyynnöt etukäteen:
Taija Holm / ProPromotion Oy / puh. 040 748 3435 / taija.holm@propromotion.fi

***********

SYNOPSIS

Tapahtumat saavat alkunsa, kun kaupunkilaistunut Mervi vie ensimmäisen kerran tyttöystävänsä Katan maaseudulle vanhempiensa luo. Mervi pelkää, että vanhempien on vaikea suvaita tyttöparia – varsinkin kun Katan äiti on iranilainen ja isä saksalainen – mutta käy ilmi, että perillä Mervillä on itsellään paljon enemmän sulateltavaa. Vanhempien omalaatuinen, avoin rakkausjärjestely, uusnatseihin liittynyt ex-poikaystävä, periuskonnolliset kummivanhemmat ja paikkakunnalle muuttaneiden pakolaisten synnyttämät ristiriidat eivät varsinaisesti helpota vierailua.

”Olen ennakkoluuloinen ihminen ja koen raskaaksi keskustella erilaisten ihmisten kanssa. On niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse kyseenalaistaa omia ajatuksiaan. Aivan kuten on helppo olla suvaitsevainen asioiden suhteen, jotka eivät oikeasti omaa elämää kosketa. Huomattuani itsessäni nämä piirteet, päätin tehdä aiheesta elokuvan. Haluan takapihalleni myös erilaisia ihmisiä”, ohjaaja Teemu Nikki avaa aihevalintaa.

Teemu Nikki ja Jani Pösö ovat työpari, jonka edellinen elokuva Armomurhaaja oli Suomen ehdokas parhaan vieraskielisen elokuva Oscar-palkintoon. Armomurhaaja sai ensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla ja se palkittiin parhaan käsikirjoituksen ja parhaan elokuvamusiikin Jussi-palkinnoilla. Armomurhaaja ja Nikin aikaisemmat lyhytelokuvat (mm. All Inclusive, Siivooja) ovat kiertäneet festivaaleilla ympäri maailman, mm. Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa ja Sundancen elokuvajuhlilla. Nikin ohjaamat tv-sarjat Sekasin ja #lovemilla on palkittu Kultaisen Venlan –palkinnoilla ja ensiksi mainitusta on tehty remake-versiot sekä Ranskassa että Saksassa.

Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 9. lokakuuta. Elokuvan levittää elokuvateattereissa Finnkinon elokuvalevitys ja sen oikeudet omistaa Scanbox Entertainment.

TRAILER
https://youtu.be/JMVrwL25ThU

-->