Kymmenen vuotta fanituotteita – Backstage Rock Shop teki myyntiennätyksen koronasta huolimatta

Kymmenen vuotta fanituotteita – Backstage Rock Shop teki myyntiennätyksen koronasta huolimatta


Kuva: Timo Lepistö

 

– Vaikka tapahtumamyynti putosi lähes nollaan, Backstage Rock Shop teki vuonna 2020 ennätysliikevaihdon, 1,8 miljoonaa euroa
– Kymmenvuotisjuhliaan syksyllä viettävä yritys vahvistaa asemaansa levy-yhtiönä, ensimmäinen oma artisti on rock-yhtye Huora
– Backstage Rock Shop on tunnettujen artistien virallisten fanituotteiden koti jo vuodesta 2011, verkossa ja keikoilla

Musiikkiala on kärsinyt koronakurimuksesta ennennäkemättömän rajusti, kun konsertit, festivaalit ja kiertueet on jouduttu perumaan tai siirtämään hamaan tulevaisuuteen. Fanit ovat ymmärtäneet artistien hädän, koska fanituotteita ostettiin vuonna 2020 ennätyksellisen paljon.

Backstage Rock Shop on tunnettujen artistien virallisten fanituotteiden koti. Yritys viettää tämän vuoden syksyllä kymmenvuotisjuhliaan. Vaikka livetapahtumamyynti jäi vuonna 2020 koronan vuoksi murto-osaan budjetoidusta, yritys teki ennätyksellisen 1,8 miljoonan euron liikevaihdon. Tätä selittää verkkokaupan räjähdysmäinen kasvu. Tilauksia toimitettiin viime vuonna yli 80 maahan.

”Olemme huomanneet, että fanit eivät ole korona-aikana unohtaneet suosikkiartistejaan. Päinvastoin, artistien ahdinko on huomattu ja heidän työtään on haluttu tukea”, kertoo toimitusjohtaja Matti Lehtonen.

Jokaisesta myydystä tuotteesta tilitetään artistille sovittu osuus. Backstage Rock Shopin rosterissa on yli 50 artistia, joiden joukossa on suomirockin kulmakiviä kuten Apulanta, Eppu Normaali, Klamydia ja Hassisen Kone sekä kansainvälisesti menestyneitä raskaan musiikin yhtyeitä kuten Nightwish, Insomnium, The 69 Eyes ja Ensiferum. Edustettuna ovat myös lasten suosikit kuten Hevisaurus ja Fröbelin Palikat. 

Levy-yhtiötoiminta laajenee
Backstage Rock Shop on perinteisesti keskittynyt fanituotteisiin, mutta yhtiö on viime vuosina alkanut tehdä myös omia levyjulkaisuja. Muun muassa Klamydian varhaisten levyjen uudelleenmasteroidut vinyylijulkaisut ovat olleet suosittuja.
Kymmenvuotisjuhlan kunniaksi Backstage Rock Shop on tehnyt levy-yhtiönä ensimmäisen oman signauksensa. Yhtiö julkaisee tamperelaisen Huora-yhtyeen kolmannen levyn. Ensisingle Loppu julkaistiin helmikuun lopulla.

”Omia vinyylijulkaisuja tulee tänä vuonna huomattava määrä aiempaan nähden. Joukossa on sekä black metalia että suomirockin klassikkolevytyksiä, laidasta laitaan mennään”, Lehtonen kertoo.

Kaikki valmiina keikkamyyntiin
Kun korona hellittää ja artistit pääsevät taas keikoille, Backstage Rock Shop on tuttuun tapaan valmis myymään fanituotteita tapahtumissa. Myyntikeikkoja on tällekin vuodelle kaavailtu satoja, mutta aika näyttää, mitkä niistä toteutuvat.
Yritys juhlii kymmenvuotista taivaltaan isolla määrällä uusia fanituotemallistoja. Myös yhtiön omia juhlatuotteita ja yllätyksiä on tulossa myyntiin pitkin vuotta.

”Firman liikevaihto sekä työntekijöiden ja artistien määrä ovat kasvaneet tasaisesti vuosi vuodelta. Mikäs sen hienompaa kuin tehdä maailman parasta juttua hienojen ihmisten kanssa. Iso kiitos myös bändien faneille – ilman teitä ei olisi meitä. Mennään eteenpäin!”, Lehtonen sanoo.

-->