Kyösti Mäkimattila julkaisee uuden albumin – saatavana vain cd:nä ja vinyylinä!

Kyösti Mäkimattila julkaisee uuden albumin – saatavana vain cd:nä ja vinyylinä!

Tanssilavojen suosituin esiintyjä Kyösti Mäkimattila julkaisee Sanat-albumin 23.6. Levy on saatavana vain cd-formaatissa ja vinyylinä. 

”Levy julkaistaan aluksi vain CD:nä, ikään kuin muistuttamaan, että musiikki on yhä tekijöilleen konkreettista totta, fyysinen ja henkinen ponnistus, joka on haluttu tallettaa ja monistaa iloksi ihmisille”, Mäkimattila kommentoi päätöstä. 

Tulossa on myös LP-levy. ”Kaikille soundihifistelijöille”, hän jatkaa.

Sanat-albumi on Mäkimattilan oman Kustannusyhtiö Soljumon julkaisu. Levyn piti olla intiimi, Kyöstin sanoituksiin pohjautuva ja vain pianon sekä kontrabasson säestyksellä toteutettu kokonaisuus. 

”Kun korona mahdollistikin kosolti lisää studioaikaa, ryhmä kasvoi ja äänimaisema sitä mukaa.”

Nimensä mukaisesti Sanat-albumi sisältää yksinomaan Kyöstin sanoituksia. Aikamatka laulujen syntyhetkistä tähän päivään on pitkä. Milla-tango näki päivänvalon 90-luvun loppupuolella ja se on kulkenut liveohjelmistossa sieltä saakka, kun taas uusin, Unhola on vuodelta 2019. Se on samalla kunnianosoitus tangon suurmiehelle Astor Piazzollalle, jonka syntymästä on tänä vuonna tullut kuluneeksi tasan sata vuotta.

Levyltä julkaistaan radiosinglenä Bette Midlerin tunnetuksi tekemä kasarihitti Wind Beneath My Wings, joka kymmenisen vuotta sitten kääntyi suomeksi muotoon Sun avullas lennän rakkauteen

Levy on äänitetty Pälkäneellä, VK Studiolla. Mäkimattila aloitti viikonloppuna keikkailun pitkän koronatauon jälkeen. Tänään tiistaina 22.6. hän esiintyy Turun Vaakahuoneen paviljongissa ja perjantaina 25.6. Tuuloksen Kapakanmäen juhannustansseissa. 

Biisilista:
1.     Meitä varten
2.     Ajatuksissani
3.     Jos tehdään niin
4.     Milla-tango
5.     Fableland
6.     Sitä et koskaan kysynyt
7.     Yö kaipuuni piilottaa saa
8.     Kaunis ero
9.     Sun avullas lennän rakkauteen
10.  Unhola

www.kyostimakimattila.fi
www.facebook.com/kyostijohannes
IG @kyostijohannes

-->