Legendaarinen Manfred Mann's Earth Band keikalle Kulttuuritalolle 24.11.

Legendaarinen Manfred Mann's Earth Band keikalle Kulttuuritalolle 24.11.

Fuusiojazzin ja progressiivisen rockin pioneeri Manfred Mann saapuu harvinaiselle keikalle Suomeen. Mann esiintyy Earth Band -yhtyeensä kanssa Helsingin Kulttuuritalolla 24.11.2015.

Eteläafrikkalaisen Mannin muusikkoura ulottuu kuudelle vuosikymmenelle. Kosketinsoittajavirtuoosi on tehnyt musiikkia ja kiertänyt eri yhtyeiden matkassa 1960-luvulta alkaen. Läpimurron toi Do Wah Diddy Diddy -kappale vuonna 1964. Lukuisat nykyartistit The Prodigysta Kanye Westiin ovat sämplänneet Mannin sävellyksiä kappaleisiinsa.

Vastikään 40-vuotistaiteilijajuhlaa viettänyt Mann kommentoi:

“40 vuotta on kokonainen ihmisikä. Täytän 75 tänä vuonna, ja musiikki on aina vienyt kaiken aikani. Teen samoja asioita joka vuosi: esiinnymme, levytämme… Joku toinen saattaisi innostua kovastikin ’taiteilijajuhlasta’, mutta minulle se on arkipäivää, vain elämää.”

Earth Band on kiertänyt ja levyttänyt 1970-luvulta saakka tähän päivään vaihtelevin kokoonpanoin. Ainoastaan Manfred Mann on pysynyt bändin riveissä alusta saakka. Nykykokoonpanossa esiintyy myös toinen perustajajäsen, vuonna 1983 yhtyeeseen uudelleen liittynyt kitaristi Mick Rogers.

Progressiivista rockia ja jazzia yhdistelevä yhtye tunnetaan omien sävellystensä ja teema-albumiensa lisäksi cover-kappaleista. Vuosien varrella yhtye on versioinut etenkin Bob Dylanin ja Bruce Springsteenin tuotantoa. Bändin tunnetuimmat hitit Blinded By The Light ja Spirit In The Night ovatkin lähtöisin Springsteenin kynästä.

Kulttuuritalolla soi läpileikkaus Earth Bandin tuotannosta lähivuosikymmenien julkaisuihin painottuen.

MANFRED MANN’S EARTH BAND
24.11.2015, Kulttuuritalo, Helsinki
ovet klo 18.00, showtime klo 19.00
Ennakkolipunmyynti: Lippupiste
Liput alk. 37,50
Ikäraja S

MANFRED MANN’S EARTH BAND on
Manfred Mann – koskettimet, laulu
Mick Rogers – kitara, laulu
Steve Kinch – basso
Jimmy Copley – rummut, perkussiot
Robert Hart – laulu