Levykauppa Äx supistaa ja laajentaa samaan aikaan – mitä tämä pelleily taas on?

Levykauppa Äx supistaa ja laajentaa samaan aikaan – mitä tämä pelleily taas on?

Levykauppa Äx on lähiaikoina laittanut sattumanvaraisesti liikkeitään kiinni ilman mitään sen kummempia selityksiä ja jotkut tahot ovat pahoittaneet siitä mielensä. Vuodenvaihteessa on Helsingistä suljettu kaksi liikettä, Asematunneli sekä Kallion Vaasankadun myymälä.

 

Vaikka kaikki tämä voi vaikuttaa ulospäin sekavalta ja mielenvikaiselta, on taustalla myös hitunen järkeä ja taloudellista ajattelua. Äxä aukaiseekin 29.1. Hakaniemeen myymälän Hämeentien kulmaan, Kauppahallia vastapäätä, osoitteeseen Hakaniemen Torikatu 2. Tässä uudessa, ja Äxän isoimmassa myymälässä, olisi tarkoitus yhdistää Kallion ja Asematunnelin myymälän parhaat puolet.  Samalla valikoimaa sekä cd:en että vinyylien osalta kasvatetaan tuntuvasti.

 

”Vinyylien kysyntä on ylittänyt kaikki villeimmät ja kosteimmat uneni. Hakaniemeen pannaankin oikein kunnon valikoima tarjolle, sekä uutta että käytettyä lp:tä tulee olemaan 100 neliön tila pullollaan”, kertoo Levykauppa Äxän toimitusjohtaja Jyri Lipponen.

”En ole ikinä perustanut noista prosenttilaskuista, mutta voipi hyvinkin olla, että tänä vuonna vinyylien, näiden mustien ihanien lätyköiden, myynti tulee meillä ylittämään tänä vuonna 40 % rajapyykin”, Lipponen jatkaa.

 

Hakaniemen myymälän avautuessa Levykauppa Äxällä on yhdeksän myymälää ja lisäksi Vaasankadun liiketila, johon ei ole tiedotetta tehdessä vielä keksitty millainen kauppa siihen kannattaisi perustaa.