Lost in Music -kaupunkifestivaali julkistaa ensimmäiset artistikiinnitykset

Lost in Music -kaupunkifestivaali julkistaa ensimmäiset artistikiinnitykset

– Lost In Music Tampereella 17.-20.10.2012
– Lavoilla tämän päivän ja huomisen kiinnostavimmat nimet

Paikkansa festivaalikentällä vakiinnuttanut Lost In Music käynnistyy tänä vuonna Tampereella jo kuudennen kerran 17.-20.10.2012. Syksyisiin iltoihin ajoittuva kaupunkifestivaali kerää vuosittain paikalle 10 000 uusista tulokkaista ja ajankohtaisimmista tähdistä kiinnostunutta kuulijaa, joiden joukossa on kotimaisten musiikkialan toimijoiden lisäksi myös kansainvälisiä vieraita. Yhteensä 12 keikkapaikalla nähdään neljän illan aikana noin 100 artistia.

Artistikiinnitykset
Tänäkin vuonna Tampereella nähdään artisteja yli genrerajojen. Ensimmäisinä esiintyjinä julkistetaan ajankohtaiset kiintotähdet Neljä Ruusua, Stam1na, Poets of the Fall, Juha Tapio, 22-Pistepirkko, Johanna Kurkela, Don Johnson Big Band, Petri Nygård, Pariisin Kevät, Rubik ja Lapko. Artistirepertuaariin on kiinnitetty myös Pitchforkin, NME:n ja Mojon kaltaisten ulkomaisten musiikkimedioiden ylistämä Shine 2009 sekä jo vuonna 1986 perustettu Kumikameli, jonka sivuprojektista syntyi aikoinaan Eläkeläiset-kokoonpano. Herkempää indietä ja folk-blues -sävyjä tarjoilevat Bon Jouni ja Mirel Wagner. Lisäksi Lost In Musicissa nähdään tarttuvaa ja tyylikästä poppia esittävän Stockers!-yhtyeen odotettu keikka sekä hip hop & r&b -parodioistaan tutun Stigin show.

”Esiintymishakemuksia on tullut tänäkin vuonna paljon”, kertoo festivaalin promoottori Juha Kyyrö. Ensimmäiset valinnat on tehty, mutta ohjelmaa täydennetään vielä alkusyksyyn asti. ”Erityisen mielissäni olen siitä, että olemme onnistuneet esittelemään ajankohtaisia uusia artisteja, joista on sittemmin tullut suositumpia. Toivottavasti tänäkin vuonna käy niin”.
Showcase-festivaali on vakiinnuttanut paikkansa niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin toimijoiden keskuudessa: ”On hienoa, että Lost In Music on vuosi vuodelta kasvanut ja kehittynyt. Se on yhä tärkeämpi kohtaamisfoorumi niin artisteille, alan toimijoille kuin yleisöllekin”, Juha Kyyrö toteaa.

Lost In Music on Suomen tärkein showcase-kaupunkifestivaali, joka esittelee tämän hetken kuumimmat ja mielenkiintoisimmat musiikkiuutuudet aina popista jazziin ja hip hopista metalliin. Se on merkittävä portti niin artistin kotimaisen kuin kansainvälisenkin uran luomiseen. Lost In Music on osa Musiikki & Media -ammattilaistapahtumaa.

Musiikki & Median showcaseista ovat aikoinaan ponnistaneet mm. HIM ja The Rasmus, ja sittemmin lavalla on nähty kansainväliseen suosioon nousseista bändeistä esimerkiksi Disco Ensemble, Michael Monroe, Von Hertzen Brothers, Huoratron ja eestiläinen Ewert & The Two Dragons, jolle viimevuotinen esiintyminen Lost In Musicissa toimi ponnahduslautana myös muun Euroopan markkinoille.

Runsaasti lisää ohjelmajulkistuksia on tulossa kesän ja syksyn aikana. Tarkemmat esiintymisaikataulut ja lipunmyyntitiedot ilmoitetaan myöhemmin. Tarkista nettisivuilta ajankohtaisimmat infot!

www.lostinmusic.fi
www.musiikkimedia.fi