Maccelerator yhdistää media-alan start-upeja

Maccelerator yhdistää media-alan start-upeja

Rahoituksen hankkiminen, oma tuotekehitys ja myynnin käynnistäminen ovat start-up -yrityksen keskeisimmät haasteet. Näin voisi summata kokemukset media-alan bisneskiihdyttämö Macceleratorin ensimmäisestä jaksosta.

Maccelerator on toiminut Tampereen Mediapoliksessa viime keväästä alkaen ja jouluna päättyy ensimmäinen valmennusjakso. Kiihdyttämöön on osallistunut 14 media-alan start-upia pelintekijöistä virtuaalistudioon ja animaattoreista 360-videotuottajiin.

Kiihdyttämössä on kehitetty yhteistyössä Yleisradion kanssa uudenlaista virtuaalistudiota ja tv-grafiikkaa, jota voidaan käyttää vaikkapa suorissa urheilulähetyksissä. Toinen start-up on tuottanut kesän aikana maailman ensimmäisen saamelaismytologiaan perustuvan pelin demon. Muut kiihdyttämön tuotteet kattavat muun muassa yhteisöllisen uutispalvelun, äänimaisemoinnin ja sosiaalisen median markkinointituotteen.

–       Kiihdyttämö on tarjonnut yrityksille laajan kattauksen teoriaa ja käytäntöä, sanoo Chief Accelerator Timoteus Tuovinen.

–        Erityisen tärkeäksi on koettu yrityskohtainen sparraus. Alkuvaiheen start-up on kovin yksinäinen toimija, joka arvioi jatkuvasti uudelleen paikkaansa markkinoilla ja kyseenalaistaa omaa tekemistään, Tuovinen jatkaa.

Yksinäisen puurtamisen vastapainona start-upeilla on vahva yhteisen tekemisen tarve. Macceleratorissa yritysten keskinäistä verkottumista edistivät yhteiset tapaamiset, lisäksi kiihdyttämön yrityksiä osallistui alueellisiin hankkeisiin, missä heidän verkostonsa laajeni kattamaan muitakin pirkanmaalaisia toimijoita.

Digital Media Finlandin operoiman Macceleratorin ensimmäinen kiihdytysjakso päättyy vuoden vaihteessa. Tuovisen mukaan kulunut puoli vuotta on tarjonnut runsaasti käytännön vinkkejä ja oppeja, joilla ensi vuoden kierros saadaan palvelemaan yritysten tarpeita vieläkin paremmin.

Maccelerator 2.0 starttaa huhtikuussa 2018 ja vauhdittaa taas asiakkaidensa osaamisen ja liiketoiminnan kasvuun. Hakuaika ensi vuoden kiihdyttämöön on 15.1.-16.2.2018 osoitteessa www.maccelerator.fi  Kiihdyttämöjakso alkaa 16.4.2018.

Lisätietoa medialle: https://maccelerator.fi/media-2/