Mars 2010: tapahtuma musiikkialan toimijoille Seinäjoelle

Mars 2010: tapahtuma musiikkialan toimijoille Seinäjoelle

Musiikkialan toimijoiden kohtaamisareena, Mars 2010, on julkaissut ohjelmansa. Tapahtuma järjestetään Seinäjoella 17.-21.3.2010. Mars 2010 on poikkeuksellisesti talviaikaan sijoittuva musiikkialan toimijoiden seminaarikokonaisuus. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki aihealueista kiinnostuneet.

Tapahtumaohjelma muodostuu kolmen osa-alueen: Musicology in the 3rd Millennium symposiumin, ammattilaisseminaarin sekä Alkupiste -kulttuurifestivaalin ympärille. Musicology in the 3rd Millennium on kansainvälinen musiikintutkijoiden symposium, jonka keskeisinä teemoina ovat musiikin välitystavat sekä musiikin kuluttamisessa ja tuottamisessa tapahtuneet muutokset ennen ja nyt. Symposiumissa luennoi lähes 50 tutkijaa. Luennoitsijoita saapuu muun muassa Italiasta, Yhdysvalloista ja Iso-Britanniasta. Ammattilaisseminaarissa käsitellään muun muassa musiikin kulutuskäyttäytymisen muutoksia. Tulevaisuutta ennakoivassa paneelissa ”2020 Vision in Music Consumption” musiikin kuluttamista tarkastellaan niin tapahtumien, teknologian, radion kuin musiikin tuottamisen näkökulmista. Paneelin vetää Juha Koivisto (Selmu ry). Panelisteina toimivat muun muassa musiikkipäällikkö Tomi Saarinen (YleX) sekä tutkija/projektipäällikkö Lassi Liikkanen (Aalto-yliopisto) sekä tutkija Mark Percival (Queen Margaret University, Edinburgh). Ammattilaisseminaarissa julkaistaan myös Rytmi-Instituutin tuottama klubikävijätutkimus.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijatapahtuma Alkupiste -kulttuurifestivaali alkaa Sibelius-Akatemian kanssa yhteistyössä toteutetulla kulttuuriseminaarilla. Seminaarin pääteemana on kestävä kehitys tapahtumissa. Kestävästä kehityksestä ovat luennoimassa edustajat Ilosaarirockista ja Flow Festivalilta. Tapahtumien hiilijalanjäljen määrityksestä sekä hiilijalanjäljestä yleisesti kertoo Pöyry Management Consulting Oy. Tarkat ohjelmatiedot osoitteesta: www.rytmikorjaamo.com/mars/

Mars 2010 -tapahtuman järjestävät: Sibelius-Akatemia ja Rytminno-hanke, Rytmi-Instituutti/Rytmimeraatti-hanke, Selmu ry, Seinäjoen Seudun Elinkeinokeskus, Seinäjoen Teknologiakeskus Oy ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu.