Merkittävä suomalainen musiikkialan palkinto ruotsalaiselle Jonas Sjöströmille

Merkittävä suomalainen musiikkialan palkinto ruotsalaiselle Jonas Sjöströmille

Playground Music Scandinavian perustaja ja toimitusjohtaja The Rasmuksen, Negativen ja 22-Pistepirkkojen menestyksen takanaC2050-240

 

Neljättä kertaa lauantaina 19.10. Tampere-talossa jaettava Tampere Music Award -palkinto ojennetaan tämän vuoden Musiikki & Media -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä Industry Awards -gaalassa merkittävälle ruotsalaiselle indie-musiikkitoimijalle, Playground Music Scandinavian perustajalle, omistajalle ja toimitusjohtajalle Jonas Sjöströmille.

 

Tämä musiikkia rakastava kovan luokan bisnesmies aloitti uransa indielevy-yhtiö MNW:n luotsaajana vuonna 1978. Yli 20 vuoden MNW-pestin jälkeen hän siirtyi muutamaksi vuodeksi Hong Kongiin HNH:n (Naxos International) toimitusjohtajaksi. Palattuaan takaisin Ruotsiin hän perusti yhtiökumppaneidensa kanssa levy- ja jakeluyhtiön, joka keskittyi kiinnittämään pohjoismaisia artisteja ja toimimaan jakeluyhtiönä koko Skandinavian alueella. Yhtiön suurimpiin menestystarinoihin ovat vuosien saatossa kuuluneet The Rasmus, Jenny Wilson, Negative ja 22-Pistepirkot.

 

Playgroundin jakelussa on paikkansa vakiinnuttaneita ja laajat katalogit omaavia labeleita kuten Beggars Banquet, Mute, Domino, Diesel ja XL Recordings, jonka viimeisin menestys on yksistään Skandinavissa yli 300 000 levymyyntiin yltänyt laulajasensaatio Adele. Jakeluun lukeutuu myös legendaarinen Mega label, jonka julkaisema Ace Of Base -yhtyeen debyytti on myynyt maailmanlaajuisesti yli 25 miljoonaa kappaletta.

Playground Music Scandinavia on tehnyt indiemusiikin historiaa ja kulttuurityötä keskittymällä paikallisiin tähtiin ja tarjoamalla heille väylän sekä osaavan tiimin kansainväliseen menestykseen.

 

Jonas Sjöström on toiminut aktiivisesti lukuisissa musiikkialan järjestöissä, puheenjohtajana Ruotsin indielevy-yhtiöiden järjestössä SOM:ssa (Swedish Independent Record Producers Association) ja hallituksen jäsenenä Ruotsin äänitetuottajajärjestö IFPIssä. Hän on Impalan, indiemusiikkiyhtiöiden asioita ajavan ja edustavan, maailmanlaajuisen järjestön perustaja ja puheenjohtaja. Jonas Sjöström on koko uransa ajan ajanut indieyhtiöiden etuja ja toiminut kyseisen kentän puhemiehenä.

 

”Wau, olen otettu tästä palkinnosta – etenkin, kun se tulee Suomesta, johon minulla on aina ollut lämmin suhde!”, kommentoi Sjöström palkintoa.

 

Palkinnon jakaminen on osa Tampereen kaupungin ja Musiikki & Median yhteistä strategiaa, jonka avulla Musiikki & Median kansainvälistä kilpailukykyä kasvatetaan luomalla tapahtumasta keskeinen suomalaisten, pohjoismaisten sekä Venäjän ja Baltian musiikkialan ammattilaisten kohtauspaikka. Palkinnon luovuttaa Tampereen kaupungin apulaispormestari Olli-Poika Parviainen.

 

Neljättä kertaa jaettavan palkinnon on suunnitellut tänäkin vuonna tamperelainen lasitaiteilija Vesa Varrela.

 

Tampere Music Award -palkinnot

Oikeusministeri Rein Lang, Viro (2010)

Kulttuurivaikuttaja ja musiikkitoimittaja Artemyi Troitsky, Venäjä (2011)

Tanskan yleisradion rock-toimittaja, live-tuottaja ja rock-historioitsija Jan Sneum, Tanska (2012)
C2150-006

Playground Music Scandinavian perustaja, omistaja ja toimitusjohtaja Jonas Sjöström, Ruotsi (2013)

 

 

www.musiikkimedia.fi