Neljä Ruusua -yhtyeeltä "Poplaulajan Vapaapäivä" -hittikokoelma 25.10.13

Neljä Ruusua -yhtyeeltä "Poplaulajan Vapaapäivä" -hittikokoelma 25.10.13

Suomalaisen populaarimusiikin ikoni Neljä Ruusua kokoaa uransa tärkeimmät klassikkobiisit samalle albumille. Perjantaina 25.10. julkaistava ”Poplaulajan vapaapäivä” sisältää 20 bändin ykkösviisua ”Hunningolla”-rallista kauniiseen Luotsiveneeseen sekä ”Juppihippipunkkari”-rokkipoljennosta kaihoisaan ”Öisellä rannalla”-tarinaan. Mukana on myös viimeisimmän ”Katkera kuu” -studioalbumin tuoreet radiohitit ”Seitsemän päivää selvinpäin”, ”Katkera kuu” ja ”Nuori ikäisekseen” sekä yhtyeen tavaramerkeiksi muodostuneet suomipopin kulmakivet ”Popmuseo”, ”Missä vaan”, ”Olen niin pop” ja ”Tie ajatuksiin”.

Edellisestä Popmuseo-kokoelmasta ehti vierahtää 13 vuotta. Kokoelma on myynyt yli 80 000 eli silloiseen tuplaplatinaan oikeuttavan määrän.

 

Neljä Ruusua on yksi harvoista koko ajan samalla kokoonpanolla toimineista kotimaisista yhtyeistä. Koulun pihasta keikoille startanneista pikkupojista kasvoi nuoria aikuisia poprokkareita, joille Neljä Ruusua on ollut siitä lähtien elämäntyö. ”Kenellekään tämä ei ole ollut koskaan sivutoimi. Kukaan ei ole tainnut juurikaan tehdä oikeita päivätöitä”, valottaa Ilkka Alanko kokoonpanon pysyvyyttä.

 

Pop-konkari on biisejä tehdessään osannut melko hyvin aavistaa, mistä biisistä hitti voi syntyä – paria poikkeusta lukuunottamatta: ”’Hunningolla’ tuntui aluksi tyhmältä rokkirenkutukselta kunnes löysimme siihen oikeanlaisen muotokielen. ”’Missä vaan’ kypsyi aikansa pöytälaatikossa. Se ei alkuun tuntunut hyvältä eikä inspiroivalta biisiltä, enkä oikein keksinyt siihen mitään sopivaa kirjoitettavaa. Pari vuotta myöhemmin kuuntelin sen demokasetilta pitkästä aikaa, ja oivalsin heti, mistä kappaleessa oli kyse. Sitten teksti oli helppo kirjoittaa.”

 

Ilkka Alanko nähdään Nelosen huippusuositussa ”Vain elämää”-sarjassa joka perjantai klo 20.00 ja uusintana samalla kanavalla lauantaisin klo 17.00. ”Vaikka kuvauspäivät olivat pitkiä, kokemuksena ’Vain elämää’ oli jotain niin mieletöntä ja absurdia, mitä ei missään eikä koskaan voi enää uudelleen kokea. Tunnetila, joka pöydän päässä istuessa syntyi muiden tulkitsiessa omia biisejä, oli sanoinkuvaamaton.”

 

Biisilista:

01. Elän Vain Kerran

02. Juppihippipunkkari

03. Poplaulajan Vapaapäivä

04. Tie Ajatuksiin

05. Seitsemän Päivää Selvinpäin

06. Luotsivene

07. Hunningolla

08. Katkera Kuu

09. Missä Vaan

10. Sun Täytyy Mennä

11. Popmuseo

12. Veri

13. Sukellus

14. Nuoli Ja Meri

15. Nuori Ikäisekseen

16. Matka On Syvä

17. Olen Niin Pop

18. Öisellä Rannalla

19. Energiaa

20. Valuva Taivas

 

www.neljaruusua.com