Opeth julkaisee "In Live at the Royal Albert Hall" -CD/DVD-tallenteen 22.9.

Opeth julkaisee "In Live at the Royal Albert Hall" -CD/DVD-tallenteen 22.9.

Ruotsalainen Opeth juhlistaa 20 vuotista uraansa julkaisemalla live-tallenteen viimeisimmältä keikaltaan Lontoon kuuluisalta Royal Albert Hallilta. ”In Live at The Royal Albert Hall” -CD/DVD julkaistaan 22.9. ja teos on hurja testamentti Opethin menestyksestä progressiivisen metallin saralla!

Uransa aikana yhtye on julkaissut yhdeksän albumia. Opethin progressiivinen luova henki on pitänyt pintansa järkkymättä ja kuljettanut yhtyettä läpi Evolution XX: An Opeth Anthology -kiertueen, joka vei ruotsalaiset titaanit kuudelle maailman ainutlaatuisimmista ja upeimmista lavoista. Uudella live-julkaisulla fanit pääsevät yhdelle niistä myös omalla kotisohvallaan.

”In Live at The Royal Albert Hall” nauhoitettiin 5.4.2010 ja se pitää sisällään kaksi settiä. Ensimmäisessä osassa yhtye keskittyy esittämään 2000-luvun materiaaliaan ja toisessa osassa vuoron saa vanhempi materiaali. Tallenteen kesto on kokonaisuudessaan lähes kolme tuntia!

Yhtyeen keulakuva Mikael Åkerfeldt palaa muistoissaan taltiointihetkeen: ”Royal Albert Hallin keikka oli varsin taianomainen. Unelmamme toteutui ja nyt jälkeenpäin se tuntuu unenomaiselta. Tallenne on kolmas live-julkaisumme ja täytyy sanoa, että se on henkilökohtainen suosikkini. Muistellessani tuota iltaa ja kaikkia siellä soittaneita muusikoita, palaa mieleeni myös monta hienoa hetkeä 20 vuotta kestäneeltä uraltamme. Tämä paketti on myöhästynyt synttärilahja – nauttikaa siitä!”

Biisilista:

Set 1
·       THE LEPER AFFINITY
·       BLEAK
·       HARVEST
·       THE DRAPERY FALLS
·       DIRGE FOR NOVEMBER
·       THE FUNERAL PORTRAIT
·       PATTERNS IN THE IVY
·       BLACKWATER PARK

Set 2
·       FOREST OF OCTOBER
·       ADVENT
·       APRIL ETHEREAL
·       THE MOOR
·       WREATH
·       HOPE LEAVES
·       HARLEQUIN FOREST
·       THE LOTUS EATER

http://www.opeth.com
http://www.myspace.com/opeth