Peter Franzén pääosassa Veikko Huovisen romaaniin perustuvassa Hamsterit-elokuvassa – kuvaukset alkavat 14.9.

Peter Franzén pääosassa Veikko Huovisen romaaniin perustuvassa Hamsterit-elokuvassa – kuvaukset alkavat 14.9.


Jaakko Ohtonen (Rurik), Vilma Kinnunen (Tellu), Markku Pölönen ja Peter Franzén (Hamsteri).
Kuva: Emmi Gröhn

Kirjailija Veikko Huovisen Hamsterit-menestysromaani on käsikirjoitettu elokuvaksi ja se nähdään valkokankailla vuonna 2023. Elokuvan kuvaukset alkavat Tampereella tiistaina 14.9. Markku Pölösen ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan toisena käsikirjoittajana on toiminut Paula Vesala. Elokuvan tuottavat Hanna Kauppi ja Marko Röhr MRP Matila Röhr Productions Oy:sta.

”Hamsterit on Veikko Huovisen ’onnellisin’ romaani, oma suosikkini, joten tekeillä on todellinen hyvänmielen elokuva! Käsikirjoitustyö Paula Vesalan kanssa on ollut ilo. Työskentely sujui innostavan luovassa Huovis-huumorin hengessä”, kommentoi ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölönen.

Hamsterit-draamaelokuvan pääosissa ovat Peter Franzén (Hamsteri), Vilma Kinnunen (Tellu) ja Jaakko Ohtonen (Rurik). Sivurooleissa esiintyvät Katariina Havukainen, Satu Tuuli Karhu, Mika Nuojua ja Arto Heikkilä. Lisäksi mukana on lapsinäyttelijöitä Emilia Mattila (Raisa), Edvin Kaari (Niku) ja Eero Kiuru (Naku).

Peter Franzén pitkästä aikaa kotimaisessa elokuvassa
Franzén nähdään viiden vuoden tauon jälkeen kotimaisessa elokuvassa. Näyttelijä on tehnyt tällä välin kansainvälisiä tuotantoja. 

”Olemme puhuneet ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölösen ja tuottaja Marko Röhrin kanssa elokuvan toteutumisesta jo jonkin aikaa. On todella hienoa, että pääsemme vihdoin kuvaamaan. Itse olen mielissäni myös siitä, että pääsen monen vuoden jälkeen tekemään leffaa suomeksi, vanhojen ystävien ja uusien, loistavien ammattilaisten kanssa. Hamsterin roolissa minua kiinnostaa erityisesti se, millä tavalla draama ja komedia kohdentuvat todelliseen aiheeseen, inhimillisyyden ja positiivisen elämänasenteen kuvaamiseen, roolihahmon menneisyyden vaikeuksista huolimatta”, kommentoi Franzén. 

Markku Pölönen ja Peter Franzén ovat tehneet yhteistyötä useiden elokuvatuotantojen parissa. 
”Peten kanssa ei olla lähdetty rakentamaan Hamsterista halpaa pieruhuumorihahmoa, vaan roolihenkilö on todellisen oloinen persoona, tosin erittäin koominen sellainen. Olen odottanut tällaista yhteistyömahdollisuutta, jossa voi tarjota hienolle näyttelijälle näin upean ja moniulotteisen roolin”, sanoo Markku Pölönen.

Elokuva hamstraamisesta – koukuttava kuvaus tarinan henkilöistä ja heidän välisistä suhteistaan
Hamsterit on kuvaus kaikki mitat ylittävästä keräysvimmasta. Jo luonnonvaratalouden ajoista ihmisiin sisäänrakennettu taipumus talvivarastojen kokoamiseen ylittää kaikki mittasuhteet. Kun naapuriin asettuu veikkausvoittajaperhe ja hamstraamiseen taipuvainen perheenisä Rurik, jolla on taloudelliset edellytykset varastoimiseen, yhteys naapureiden välillä syntyy ja syvenee. 
Luvassa on valtavia valmisteluja talven varalle. Elokuvan keskiöön nousee kuitenkin lannistuneen Rurikin palautuva elämänilo sekä hänen ja Hamsterin välinen syvä ystävyys. 
Eri hahmoja kuvataan kirjailija Veikko Huoviselle ominaiseen kerrontatapaan ilmeikkäästi ja osin humoristisella tavalla.
Hamsterit on Huovisen neljäs romaani, joka ilmestyi vuonna 1957. Kirjan ja elokuvan tarina sijoittuvat 1950-luvulle.

Syksyisen kuvausjakson jälkeen elokuvaa kuvataan myös kevättalvella 2022. Tarkempi ensi-ilta-ajankohta tiedotetaan myöhemmin.

-->