Pidäkkeetöntä hyppelehtimistä – Jukka Orma saa Soundi-palkinnon

Pidäkkeetöntä hyppelehtimistä – Jukka Orma saa Soundi-palkinnon

Sähköpostiliite

Vuoden 2016 Soundi-palkinnon saa kitaristi-säveltäjä-tuottaja Jukka Orma. Tänä vuonna sekä 60-vuotispäiviään että 45-vuotista taiteilijajuhlaansa viettävä Jukka Orma tunnetaan ennen kaikkea Sielun Veljet -yhtyeen kitaristina. Aina omia polkujaan kulkeneen muusikon värikkääseen uraan mahtuu lukuisia yhtyeitä, moninaisia tuotantotöitä sekä sooloura, jonka tuorein käänne on kuukauden päästä ilmestyvä Orman oppivuodet -albumi.

Soundi-palkinnosta kuultuaan Orma päästää suustaan ensin pari herranpersettä.

– Ensinnäkin olen ihan aidosti yllättynyt, hän sanoo yllätyksestä toivuttuaan.

– Toisekseen olen hyvin otettu. Arvostan kovasti tällaista huomioimista. On vähän sellainen hölmö olo, että miten tämä on mahdollista. Kyllähän mä itse ymmärrän oman arvoni suomalaisessa musiikkielämässä, mutta olen yllättynyt että joku muukin on havainnut tällaisen olemassaolevan faktan. No, tuo on puoliksi pilaa. Kyllähän mä nöyränä tällaisen palkinnon otan vastaan.

Orman uraan mahtuu paljon tarinoita kerrottavaksi ja jo pelkkä luettelo miehen yhteistyökumppaneista ja projekteista on huimaa luettavaa. Enemmän kuin yksittäiset kokoonpanot hän näkee merkittävimmäksi uran itsessään.

– Nykyään uskallan ajatella musiikillista toimintaani urana. Merkittävin osa mun urassa on tähän mennessä ollut se pidäkkeetön hyppelehtiväisyys ihan mistä tahansa ihan minne tahansa. Koen, että samankaltainen tyyli mun tekemisissä on aina kuitenkin säilynyt.

Jukka Orman haastattelu löytyy perjantaina 18.3. ilmestyvästä Soundi-lehdestä.

Merkittävälle suomalaiselle musiikkivaikuttajalle myönnettävä Soundi-palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Jukka Ormaa ennen sen ovat saaneet Tuomari Nurmio, Alexi Laiho, Toni Wirtanen, Juhani Merimaa, Tuomas Holopainen, Ismo Alanko, J. Karjalainen, Atte Blom, A.W. Yrjänä, Jonna Tervomaa ja Timo Kanerva. Soundi-palkinnon eli Taatto Taivahinen -patsaan on suunnitellut Juho Juntunen ja sen valmistaa käsityönä taiteilija Christian Jütte.