Provinssirock yhteistyöhön Seinäjoki Hiphop Festivalin järjestäjän Sakko ry:n kanssa

Provinssirock yhteistyöhön Seinäjoki Hiphop Festivalin järjestäjän Sakko ry:n kanssa

* Sakkolava on vaihtoehtomusiikin festivaali Provinssirockin sisällä
* Sakkolava on piilotettu, Provinssi ottaa ensimmäisenä käyttöön lisätyn todellisuuden festareilla

Provinssirockiin nousee uusi punk- ja rap-musiikille omistettu Sakkolava, mutta sen sijaintia tapahtuma-alueella ei vielä paljasteta. Lavan sijainti jätetään festivaalivieraiden selvitettäväksi. Sijainti on kuitenkin mahdollista selvittää älypuhelimella tai tabletilla joko etukäteen tai paikan päällä tapahtumassa. Käsiohjelmassa ja aluekartassa on piilotettua sisältöä, jota katsomalla älypuhelimen tai tabletin läpi, lavan sijainti selviää. Havainnointivideo: http://vimeo.com/90306068

Sakkolavan ohjelmiston tuottaa Seinäjoki Hiphop Festivalin järjestäjä Sakko ry (Seinäjoen alakulttuurimusiikin kehittämisorganisaatio) ja se tulee kokoamaan yhteen suomiräpin foorumeita ennennäkemättömällä tavalla, sillä esiintyjät jaotellaan omia tyylisuuntiaan edustaviin klubeihin ja niitä isännöivät Bassoradion suomiräpin radio-ohjelma Kultabassokerho, ganstaräpille omistettu verkkomedia Redrum187, paikallinen Seinäjoki Hiphop Festival ja Monsp-levy-yhtiö. Punk-rock-puolella laajennetaan Provinssissa muutama vuosi sitten aloitettua ”punkjuna”-teemaa.

Hiphop / rap / funk -ohjelmisto
Kultabassokerho -show’ssa on luvassa loistavien juontajien lisäksi dj-musiikkia sekä synkänpuoleisen tarinaräpin edustajan Heikki Kuulan ja reggaevaikutteisen Chebaleban live-keikat. Muita räp- ja funk-edustajia Törnävänsaarella ovat ennen Sofisti-nimellä operoinut seinäjokelainen Tomi Randomi, Sodankylästä lähtöisin oleva Stepa mukanaan Räpin SM-kilpailun voittanut Are ja Dj-Massimo sekä oululainen kahdeksanhenkinen hiphop/rap/funk -ryhmä Funksons. Suomiräpin historiallisten projektien keulakuvana toiminut Hannibal palaa Provinssiin Musta Moottori -kokoonpanon kera. Lauteilla nähdään myös radiosoitossa oleva nuorenpolven hiphop-yhtye Gasellit ja toisen rap-soul -levynsä keväällä julkaiseva Soul Valpio Band.

Punk-rockia ja paljon muuta
Punk-rock-puolen kattaus liikkuu pirteästä skeittipunkista ja pop-rockista hc-punkin kautta kauniisiin postpunk-maisemiin. Ohjelmassa esiintyy hajonneita tai keikkatauoilta palaavia yhtyeitä kuten Kakka-hätä 77No Shame, Nyrkkitappelu ja The Knob. Lisäksi ohjelmistoa täydentävät pop-punkin nuori helsinkiläisyhtye MadCraft ja postpunktrio Jarspis.

Vaikka esiintyjät ovat tutumpia kyseisten genrejen seuraajille, ohjelma tarjoaa myös muunlaista musiikkia, mistä hyvänä esimerkkinä on cross-over-artisti Yona, joka sekoittelee erilaisia musiikkityylejä kansanmusiikista hiphopiin. Nainen oli myös viime kesän Tangoprinsessa-tittelin voittaja. Muita genrejen laidoilta löytyviä mielenkiintoisia akteja ovat funkkaava pop-rock-airue Stache, shoegaze / post-rock -yhtye Blind Architect ja ”vuoristoratarockmetallia” työstävä Ground Frame.

”Sakkoa ja Provinssia järjestävää Selmua yhdistää periaate edistää paikallista musiikkikulttuuria, ja se pidetään mukana myös ohjelmapuolella. Provinssirock on vanhempi kuin yksikään yhdistyksemme jäsenistä, ja onkin mahtavaa päästä näin isolla tapaa osaksi Provinssirockin toteuttamista!”, kommentoi Sakko ry:n Tom Kangas.

Provinssirock, Seinäjoen Törnävänsaari, 27.-28.6.2014.

Päiväkohtainen ohjelma:

PE 27.6.
The Prodigy (UK)
Karnivool (AUS)
North Mississippi Allstars (US)
NONONO (SE)
Jake Bugg (UK)
Eläkeläiset: Humpfonia
Cheek
Haloo Helsinki!
Viikate
Turmion Kätilöt
Sanni

LA 28.6.
Knife Party (AUS)
M.I.A. (UK)
Rudimental (UK)
Dropkick Murphys (US)
Bob Wayne (US)
Banks (US)
Kolmas Nainen
Jenni Vartiainen
Samuli Putro
Stam1na
Risto
Softengine

Sakkolavan ohjelmisto:
Kultabassokerho, Heikki Kuula, Kakka-hätä 77, Yona, Gasellit, No Shame, Chebaleba, Gasellit, Stepa, Nyrkkitappelu, Madcraft, Hannibal & Musta Moottori, The Knob, Blind Architect, Tomi Randomi, Funksons, Jarspis, Stache, Ground Frame, Soul Valpio

Ohjelmaan tulossa vielä lisäyksiä!

Liput:
2 päivää alkaen 95 euroa. Hinta muuttuu 16.4., jonka jälkeen lipunhinta on alkaen 98 euroa.
1 päivän liput alkaen 69 euroa.
24H liput (sis. 2 päivän festivaalilipun ja leirinnän Camp Provinssissa to-su) alkaen 120 euroa. Tämä paketti myynnissä vain Provinssirockin lippukaupassa!

Pysäköintipaikat:
Auto- ja moottoripyöräpaikat ovat nyt myynnissä Provinssin nettikaupassa.

Majoitusvaihtoehtoja:
www.provinssirock.fi/majoitus_ja_leirinta
www.epmatkailu.fi

Lipunmyynti:
www.provinssirock.fi
www.lippu.fi
www.tiketti.fi

Lisätiedot:
www.provinssirock.fi
www.facebook.com/provinssirock
www.twitter.com/provinssirock
www.instagram.com/provinssirock