RA-yhtyeen debyytti julkaistaan 25.2.!

RA-yhtyeen debyytti julkaistaan 25.2.!

12-13-vuotiaiden kolmen jätkän RA-yhtye julkaisee debyyttialbuminsa 25. helmikuuta. Vahvaa kasarihevivaikutetta omaavan levyn materiaali on poikien itsensä säveltämä ja sanoittama. He ovat nimenneet musiikkityylinsä ”faaraoheviksi” levyn kantavan teeman, faaraotarinan mukaan. Kolmikko esittää biisit kotimaisin lyriikoin.

Kokoonpano
Jaanis, Jesse ja Tomi tapasivat toisensa koulunpenkillä ja huomasivat, että musiikkitaustaa löytyy heistä jokaiselta jo entuudestaan. Bändin laulaja ja basisti Jaanis aloitti harrastuksensa jo neljävuotiaana viulunsoitolla ja soitti kolmannella luokalla cover-bändissä. Vanhempien suunnalta kasarimusiikkia ei ole syydetty päälle vaan koltiaiset ovat löytäneet musiikkityylin itse. Paitsi RA:n hyvän musiikin ja meiningin, myös onnekkaiden sattumien kautta bändillä on plakkarissa levytys- ja managerisopimus.

Levyn syntyprosessi
”Punainen virta” albumi on nyt valmis. Levyn syntyprosessia ja miekkosten nuorta ikää kommentoi laulaja-basisti Jaanis: ”Biisejä oli levylle tehty jonkin aikaa. Emme pitäneet säveltämisen kanssa mitään kiirettä. Emme edes siinä vaiheessa tienneet, miten pitkälle tässä oikein päästään! Mun mielestä iällä ei ole soittamisessa merkitystä. Jos on oikea asenne, pystyy mihin vaan.”
Bändi on julkaissut ennen tulevaa albumiaan singlejä ja ”Punaiseen virtaan” videon, joka on tsekattavissa täällä: http://www.emi.fi/jukebox/play/1111/punaiseen_virtaan

Mediassa ja keikoilla
Bändi on jo nyt noteerattu niin mediassa kuin keikoilla, joiden suosio nuorten ja hieman vanhempienkin keskuudessa kasvaa nopeasti. Keikkoja kokoonpano on ehtinyt tehdä jo useita kymmeniä (joukossa mm. esiintymiset ”Elämä lapselle” ja PLAN-gaala” konserteissa). Tämä ryhmä on koettava livenä – pitkästä aikaa kokoonpano, jonka keikan katsoo intensiivisesti alusta loppuun!

”Olen tässä kuunnellut jokusen kerran 12–13-vuotiaista karjuista koostuvan RA-yhtyeen helmikuussa ilmestyvää debyyttialbumia, ja täytyy sanoa, että kateeksi käy. Mieleen hiipivät ne maagiset hetket, jolloin itse löysin metallimusiikin, silloin joskus 80-luvun alussa. Se taika ei koskaan palaa, mutta nämä jätkät saavat nauttia siitä vielä hetken kyllikseen, vieläpä väsäämällä omia biisejä. Egypti-aiheisia. Vallan levylle asti! Toistan: kateeksi käy.
Harmi ettei RA-albumi ole vielä kaupoissa. Jos olisi, ostaisin sitä sankan kasan koko lähipiirille. Tokihan tekeleessä puutteensa on, niinhän debyyteissä useimmiten, mutta yhdestä ei tingitä, ja jumalattoman tärkeästä asiasta onkin kyse: pikkujannujen asenne on kohdallaan.
Kuinka moni teistä isoista pojista siellä näppäimistön äärellä voi sanoa käsi sydämellä samaa?”

Matti Riekki, Infernon päätoimittaja pääkirjoituksessaan (2008 / 62).

RA
Jaanis – laulu ja basso
Tomi – laulu ja kitara
Jesse – rummut

Pressikuvat
www.mediakirjasto.com

www.myspace.com/metalra
www.the-ra.fi

-->