Rockfest aloittaa festivaalikesän torstaina – paikalle odotetaan 50 000 kävijää

Rockfest aloittaa festivaalikesän torstaina – paikalle odotetaan 50 000 kävijää

rockfest_nikisoukkio_lowres.jpg
Kuva: Niki Soukkio

Suomen suurin rockfestivaali Rockfest käynnistää festarikesän Hyvinkäällä torstaina 8.6. Kolmipäiväinen Hyvinkään lentokentän mittavissa puitteissa vietettävä tapahtuma tarjoaa kolmella lavalla 32 keikkaa, joista liki puolet ovat kansainvälisten genren kärkiyhtyeiden esiintymisiä. Tapahtumaan odotetaan kolmen päivän aikana jopa yli 50 000 vierasta.

Maailmantähdet Hyvinkäälle
Rockfestin odotetuimpia maailmantähtiä ovat juuri kiertueille startanneet, pahamaineisimmin rock-bändin viittaa kantava, Vince Neilin, Nikki Sixxin ja Tommy Leen yhtye Mötley Crüe, 25 vuoden tauon jälkeen Suomessa livenä nähtävä hevilegenda Pantera, ikoninen brittirock-yhtye Def Leppard, blues-hevimetallisti ja viimeistä kertaa Suomessa esiintyvä, uransa lopettamisesta ilmoittanut Danzig, tanskalainen stadionluokan rockmetal-yhtye Volbeat sekä viimeksi vuonna 1996 maassamme keikkaillut Rancid.

Genren kotimaiset ykköstekijät 
Kotimaisista raskaan sarjan yhtyeistä Rockfestin lavoille nousevat muun muassa Ville Valon sooloyhtye VV, goottirock-yhtye The 69 Eyes, Noora Louhimon johtama Battle Beast ja juuri uutta musiikkia julkaissut Stam1na.

”Mahtavaa saapua Rockfestiin esittelemään meidän Circus of doom -show. Ollaan otettuja, että Battle Beast on mukana ja päättämässä festarin ensimmäinen päivä”, kommentoi laulaja ja yhtyeen keulakuva Noora Louhimo.

Suurtapahtuman palvelut mitoitettu yli 50 000 kävijälle
Viime vuoden kävijäpalautteessa saivat erityistä kiitosta alueen toimivuus tapahtumakäytössä sekä palvelujen sujuvuus. Tapahtumajärjestäjä on kiinnittänyt tänäkin vuonna näihin huomiota.

”On tärkeää, että tapahtuma on helposti saavutettavissa niin julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä, kävellen kuin omaa autoa käyttäen. Teemme paljon yhteistyötä muun muassa VR:n ja matkanjärjestäjien kanssa. VR on lisännyt vuorojaan etelästä ja pohjoisesta Hyvinkäälle ja takaisin. Lisäksi shuttle-bussi operoi Hyvinkään rautatieaseman, keskustan ja festivaalialueen väliä. Onpa kaksi innokasta fania saapumassa tapahtumaan kävellen Helsingistä saakka!”, kommentoi tuotantopäällikkö Anniina Havukainen.

Tapahtumajärjestäjä on panostanut entisestään festivaalialueen sujuvaan sisääntuloon. Pääportin ohella leirinnän portti helpottaa yleisön kulkua alueelle, sillä portista voivat kulkea tänä vuonna leirinnän asiakkaiden lisäksi myös omalla autolla saapuvat festariasiakkaat.
Kaikki alueen palvelut on myös mitoitettu jättitapahtumaa ajatellen. Lisäksi Red Stage by Soundi ja Black Stage -lavojen suuntaa ja sijainteja on hieman päivitetty viime vuodesta, joten molemmilla lavoilla voi samaan aikaan häiriöttä nauttia musiikista. 
Rockfestin leirinnässä on paikkoja niin matkailuautoille, -vaunuille kuin teltoille. Tapahtumajärjestäjän puolesta alueelle nousee myös vuokrattavia telttoja ja Rockbox-mökkejä mukavuuksin. Leirintäalueella on kesäkeittiö, ravintolapalveluja, saunakylä, suihkut, WC:t, kioski ja ohjelmaa.

Suuri joukko tapahtumatyöntekijöitä mahdollistaa Rockfestin 
Rockfestissa pelkästään tapahtuma-aikana Hyvinkään lentokentällä työskentelee yli 1000 henkeä, joista suurin osa on tapahtuma-alan ammattilaisia. Heidän lisäksi tapahtumassa on mukana Hyrian opiskelijoita sekä lukuisia yhdistyksiä ja urheiluseuroja, jotka tekevät varainhankintaa tapahtumassa työskentelyn avulla. 

”Rockfest on tapahtuman mahdollistavalta henkilökunnalta iso ponnistus. Olemme iloisia, että saimme tapahtuma-alan kärkiosaajat sekä innokkaat muut tekijät mahdollistamaan juhlan, jossa kaikki viihtyvät ja ihmiset ovat yhdenvertaisia”, kommentoi tapahtumajohtaja Krista Heinonen. 

Rockfestin lippuja on yhä saatavana Tiketistä ja Lippupisteesta. Kolmen päivän VIP-liput sekä perjantain VIP- ja Premium-liput on loppuunmyyty.

ROCKFEST 8.-10.6.2023
Hyvinkään lentokenttä

OHJELMA
Torstai: Pantera, Rancid, VV, Battle Beast, Monster Magnet, Sick of It All, Steve ‘n Seagulls, Swallow The Sun, Santa Cruz
Perjantai: Def Leppard, Mötley Crüe, Testament, Stratovarius, Stam1na, Escape the Fate, Von Hertzen Brothers, The 69 Eyes, Cleopatrick, Nestor, Crashdïet
Lauantai: Volbeat, Danzig, The Hellacopters, Beast in Black, Igorrr, Popeda, Turmion Kätilöt, Michael Monroe, Rotten Sound, Xysma, Block Of Flats

LIPUT
Liput: alkaen 149e + toimituskulut
Premium-liput: alkaen 189e + toimituskulut
VIP-liput: alkaen 209e + toimituskulut

Lipunmyynti: Tiketti ja Lippu.fi

Pressikuvia: https://festareille.kuvat.fi/kuvat/FESTARIT%20-%20MEDIALLE/Festivaalikuvat%20medialle%202022/Rockfest%202022/

Ikäraja: K-18 

www.rockfest.fi
@therockfest #rockfest

-->