Rohkea ja taitava Chisu on Soundi-palkinnon saaja

Rohkea ja taitava Chisu on Soundi-palkinnon saaja

Chisu saa vuoden 2019 Soundi-palkinnon. Christel ”Chisu” Sundberg (s. 1982) on lahjakas, kunnianhimoinen, monipuolinen, suosittu ja palkittu taiteilija, joka ei pelkää tehdä rohkeita liikkeitä urallaan. Kuluvan viikon perjantaina ilmestyy hänen viides albuminsa, kolmessa osassa julkaistu Momentum 123, joka esittelee tyyliään rohkeasti uudistaneen artistin.

Samana päivänä ilmestyvän Soundi-lehden pitkässä kansihaastattelussa Chisu puhuu muun muassa muutoksen väistämättömyydestä.

– Muutos tapahtuu joka tapauksessa. Ihmisten on vaikea hiffata, että maailma muuttuu. Ja se, joka haluaa koko ajan pitää kiinni samasta vanhasta, katkeroituu helposti, Chisu pohtii. 

Säveltämisen, sanoittamisen ja esittämisen lisäksi myös kappaleidensa tuotannosta vastaava Chisu nousi kuuluisuuteen heti ensimmäisen singlensä Mun koti ei oo täällä myötä yli 10 vuotta sitten. Sen jälkeen hän on tehnyt viisi albumia ja kohonnut maamme kiinnostavimpien ja suosituimpien artistien joukkoon. Omien hittiensä lisäksi hän on tehnyt kappaleita useille muillekin eturivin artisteille.

Soundi-palkinto on merkittävälle suomalaiselle musiikkivaikuttajalle myönnettävä tunnustus. Palkintona toimii Juho Juntusen suunnittelema ja taiteilija Christian Jütten käsityönä valmistama Taatto Taivahinen -patsas, joita on jaettu nyt 15 kappaletta. Ensimmäisen palkinnon sai vuonna 2005 Tuomari Nurmio, ja hänen jälkeensä sen ovat saaneet Alexi Laiho, Toni Wirtanen, Juhani Merimaa, Tuomas Holopainen, Ismo Alanko, J. Karjalainen, Atte Blom, A.W. Yrjänä, Jonna Tervomaa, Timo Kanerva, Jukka Orma, Jussi Lehtisalo, Jukka Gustavson ja Chisu.

—————
Lisätietoja Soundi-palkinnosta:

Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen
mikko.merilainen@popmedia.fi
050 4143812

-->