Suomen countryrock-festareille nashvilleläistähti Hillary Klug

Suomen countryrock-festareille nashvilleläistähti Hillary Klug

– Kangasalla 11. kertaa elokuun puolivälissä järjestettävillä R3 Festivaleilla esiintyy toistakymmentä yhtyettä ja artistia
– Food Gardenissa on tarjolla lähituottajien laaja ruoka- ja juomavalikoima

Vuodesta 2005 alkaen järjestetty kantrirock-tapahtuma R3 Festival järjestetään Kangasalan Raikussa 16.-17.8. Nyt 11. kertaa Peltolan tilan maille nousevilla festareilla esiintyvät kiinnostavat kotimaiset ja kansainväliset nimet. Artisteja nähdään kolmella lavalla ja alue-esiintyjinä. 

Jenkeistä paikalle saapuu viulisti Hillary Klug. Internetin valloittaneella nashvilleläisellä artistisensaatiolla on Facebookissa yli puoli miljoonaa seuraajaa ja videojakoja keskimäärin puolitoista miljoonaa. Klug esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa R3 Festivaleilla. Jack Daniels -viski voi olla alueen tunnetuin vientibrändi, mutta Hillary Klugin povataan tulevan pian perässä.

”Löysimme Hillaryn Nashvillestä, jossa hän saattoi esiintyä katutaiteilijana tunti- ja päiväkausia. Uskomaton viulistilahjakkuus lyö tahtia jaloillaan, mustilla buutseillaan. Jalat ja sormet liikkuvat yhtä vauhdikkaasti. On upea saada tämä ilmiömäinen artisti esiintymään Suomeen”, kommentoi festivaalijohtaja Riku-Sippo Uotila.

R3 Festivaleilla nähdään myös 80-luvun legendaarinen pop-yhtye Broadcast, jonka keikka viime vuoden festivaaleilla jäi ikävän tragedian vuoksi väliin.
”Esa Kaartamon sairaskohtaus ja menehtyminen oli järkyttävä tapaus. Yhtye haluaa palata R3:en ja tehdä viime vuonna väliin jääneen keikan. Tämä on meille ja yleisölle iso kunnia, mutta samalla varmasti myös hyvin koskettava hetki”,
Uotila sanoo. 

Kangasalan idyllisillä kantrifestareilla nähdään myös viime vuonna paluun tehnyt, tiukkana live-esiintyjänä tunnettu nelikko Horsepower, a cappella -yhtye FORK, ympäri maailmaa radiosoittoa saanut The Gulf Stream Riders laulajanaan amerikkalainen Chris Andersson sekä soul-laulaja Sami Saari, pianovirtuoosi Tristan Lumme, kantrihenkistä svengimusiikkia tarjoileva Uncle John Duo ja kitaravetoista rokkia esittävä Esa Nummela. Lavalle nousevat myös Tuomas Metsbergin luotsaama Honky Tonko Hobos, laulaja-kitaristi Petteri Sariola, Beerfest-tunnelmaa ja railakasta menoa yleisölle tarjoileva Sauerkraut7 sekä kelttiläistä meininkiä uhkuva The Sorrowhearts. Itseoikeutetusti päätösiltana päälavalla esiintyy myös tapahtumaa järjestävän Riku-Sippo Uotilan countryrock-yhtye Still.

Toinen festivaalin kansainvälisistä artisteista on amerikkalainen folk-artisti Joshua James, jonka kokoonpanoa täydentävät Evan Coulombe ja Mika Kuokkanen.

Alueella on kolmen lavan lisäksi kahvila-baari sekä saluunabaari ja -teltta. Alueen Food Gardenissa on monipuolisesti tarjolla laadukasta lähiruokaa.

Lipunmyynti R3 Festivaleille on alkanut. 

Liput ja lipunmyynti:
Ennakosta 25e/kpl/pv (16.6. saakka): http://r3festival.fi/
Portilta 35e/kpl/pv

Ravintola Myrskyluoto, Kaivannon Keidas, Aapiskukko, Vehoniemen Automuseo, Musacorner: 32e/kpl/pv 

Ikäraja:
K-18 

Pressikuvat: http://www.r3festival.fi/fi/media 

Lisätiedot, ohjelma ja median akkreditointi:
http://r3festival.fi/ 

Sosiaalinen media:
www.facebook.com/R3festival/
IG: r3festival #r3festival

Haastattelupyynnöt:
ProPromotion Oy, Taija Holm, 040 748 3435, taija@propromotion.fi

-->