Sauna Open Air keräsi 23 000 raskaan musiikin ystävää

Sauna Open Air keräsi 23 000 raskaan musiikin ystävää

Järjestyksessään seitsemäs Sauna Open Air -festivaali päättyi lauantai-iltana 12.6. Kolmipäivinen raskaan musiikin iloittelu keräsi paikalle Tampereen Eteläpuistoon yhteensä 23 000 korvaparia nauttimaan yhteensä 22 yhtyeen show’sta.

Juhlan pääesiintyjän virkaa toimitti legendaarinen KISS, jonka visuaalisuus ylsi perinteisten maskien lisäksi lavarekvisiittaan, jonka yhtye oli uusinut uudelle Sonic Boom -kiertueelleen. Biisilista käsitti bändin takuuvarmat hitit sekä harvemmin livenä kuultuja raitoja. Pommit, tuli ja savu sinetöivät KISSin lavashow’n. Promoottori Jussi Santalahti oli tyytyväinen kiinnitykseensä: ”KISS antoi sen, minkä lupasi, täyden kattauksen glam-rockia, silmänruokaa ja ison konsertin tunnelman”.

Saunan avajaispäivän torstain antia oli KISSin lisäksi myös mm. Steel Panther, jonka glam-meno sifonkihuiveineen sai yleisön kädet, mutta myös suupielet kohti taivasta.

Perjantain yksi odotetuimmista vieraista oli jo 80-luvun lopusta asti heavymetallia takonut Danzig, ryhmänjohtajanaan Glenn Danzig. Toinen konkarijoukkue Anvil toi bändin kolme rockveteraania lavalle näyttäen nuoremmille miten 30 vuoden uran jälkeenkin rokataan täysillä. Bändi on kuuluisa myös viihdyttävästä ”The Story of Anvil” -elokuvastaan.

Erikoisherkkua oli tarjolla yleisölle lauantaina, kun metallistaroista koottu HAIL!-yhtye saapui Saunaan. Kokoonpanossa soittaa jäseniä mm. Sepulturasta, Testamentista ja Megadethista. Nähtiimpä lavalla myös suomalaisväriä, kun Nightwishistä ja Tarotista tuttu Marco Hietala asteli lauteille yhden biisin ajaksi.

Sauna Open Air on ollut aina myös kotimaisen metallin ja raskaan rockin juhlaa. Nytkin yhdessä paikassa kolmen päivän aikana nähtiin suomalaisia takojia 69 Eyesistä, Tarotin, Doom Unitin ja Amorphiksen kautta Stam1naan.

Sauna Open Air -löylyt heitetään ensi vuonna 9.-11.6.2011.

www.sauna-open-air.fi