Screen Helsinki kokoaa Suomen av-alan yhteen Helsingissä torstaina 31.8.

Screen Helsinki kokoaa Suomen av-alan yhteen Helsingissä torstaina 31.8.

screen-helsinki-kuvituskuva.png

Kansainvälisestikin valtavassa nosteessa olevan suomalaisen av-alan merkittävin kohtaaminen tapahtuu Screen Helsinki -tapahtumassa Helsingin Finnkinon Tennispalatsissa torstaina 31.8. 
Alan viimeaikaista nopeaa kasvua on vauhdittanut muun muassa alan toimijoiden ja julkishallinnon yhteinen kasvusopimus, joka luo edellytyksiä niin sisältöjen viennille kuin kansainvälisten tuotantojen kasvulle Suomessa. 

”On hienoa saada koko ala koolle tärkeiden, toimijoita puhuttavien aiheiden äärelle. Av-alan kehittyessä vauhdilla on tärkeää pysyä kelkan kyydissä ja pystyä reagoimaan muun muassa teknologioiden tuomiin muutoksiin. Ajankohtaisten aiheiden ohella yhtä tärkeää on myös alan kollegojen kohtaaminen ja yhteiset jaetut hetket vanhojen ja uusien tuttujen kanssa”, kommentoi tapahtumaa järjestävän av-tuottajien edunvalvontajärjestö Audiovisual Producers Finland – APFI ry:n toiminnanjohtaja Laura Kuulasmaa.

Alan ajankohtaiset aiheet käsittelyssä
Screen Helsinki -tapahtuman päiväohjelmassa on luvassa lukuisia aihekokonaisuuksia elokuvan ja draaman tulevaisuudesta, realityn todellisuudesta sekä alan tärkeistä vastuullisuusteemoista ja -toimista. Lisäksi keskusteluun nostetaan uusien teknologioiden tuomat mahdollisuudet av-alalla, paljon puhuttava tekoäly sekä tuotantojen rahoitus. ’Vauhti kiihtyy – pysymmekö kyydissä?’ -osiossa teknologian kehityksestä ovat puhumassa yhdysvaltalainen IT-pomo André Vargas ja tekoäly-ekspertti Jufo Peltomaa

Muutoksena viime vuoteen ohjelma jakautuu iltapäivällä kahteen eri rinnakkaiseen osioon, scripted ja non-scripted, joissa päästään toisaalta syventymään käsikirjoitetun draaman ja elokuvan haasteisiin ja toisaalta viihteen ja realityn ajankohtaisiin teemoihin. 

Keynote-puhujina Selviytyjät ja Big Brother -formaattien kehittäjä sekä alan tunnetuin läheisyyskoordinaattori
’Voittajan valinta! Valokeilassa vastuullisuus’ -osiossa keynote-puhujana on legendaarinen tv-pomo ja luova johtaja Gary Carter, joka avaa oivalluksiaan pitkän uransa varrelta. Carter on ollut johtotehtävissä alan suurimmissa yrityksissä kuten Fremantle Media ja Endemol Shine. Hän on ollut mukana luomassa useita kansainvälisiksi myyntimenestyksiksi nousseita hittiformaatteja kuten Selviytyjät ja Big Brother

Vastuullisuusosiossa on puhumassa myös läheisyyskoordinaattori Ita O’Brien, joka on työskennellyt useissa tunnetuissa tuotannoissa, kuten Sex Education ja Normal People. O’Brien toimi edelläkävijänä läheisyyskoordinattorin roolissa ja on vuodesta 2014 lähtien kehittänyt parhaita käytäntöjä Intimacy on Set -ohjeistoon, joka on otettu laajasti käyttöön alalla.

Lisää puhujia ja lisätietoja ohjelmasisällöistä julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla ja somekanavissa kesän aikana. 

Iltajuhlassa palkitaan tekijöitä useissa kategorioissa
Päivä huipentuu illanviettoon Ravintola Töölössä, jossa jaetaan alan tekijöille Vuoden Screen-teko, Vuoden Musiikkioivallus, Vuoden elokuvatuottaja, Soihdunkantaja ja Vientipalkinto Hulda -palkinnot. 

Tapahtuman juontavat Pekka Strang ja Lotta Backlund

Lipunmyynti ja lisätiedot: www.screenhelsinki.fi

Median akkreditoinnit: lotta.koivisto@apfi.fi

Sosiaalinen media
@screenhelsinki #screenhelsinki
FB / IG / Twitter

-->