Soul Captain Bandin kultalevykiertueelle lisäkeikka Tavastialle 4.6.2009

Soul Captain Bandin kultalevykiertueelle lisäkeikka Tavastialle 4.6.2009

Suomenkielisen reggaen lippulaivue Soul Captain Band, jonka perustivat alunperin Jukka Poika alias Jukka Rousu, Seppo ”Paarma” Salmi, Kari Hulkkonen, Jori Hulkkonen ja Tommi ”Bommitommi” Tikkanen, aloitti viikonloppuna menestyksekkäästi odotetun kultalevykiertueensa. Vuonna 2001 julkaistu ja ilmestyessään suoraan albumilistan sijalle 6. kivunnut debyyttialbumi ”Jokaiselle tulta” on saavuttanut ainoana suomenkielisenä reggaelevynä kultaa. Aiemmin bändi ilmoitti tekevänsä yhden keikan kotikaupungissaan Helsingissä. Fanien iloksi jo kuukauden loppuunmyytynä ollut Tavastian keikka 16.5. saa seurakseen toisen keikan samaisella rock-klubilla 4.6. Kiertue starttasi kahden liki loppuunmyydyn keikan voimin Turusta ja jatkuu Helsingin kautta Jyväskylään ja Tampereelle päätyen Helsinkiin.

Ennen debyyttialbuminsa julkaisua bändi keikkaili runsaasti ja keräsi valtavia yleisömääriä ympärilleen ollen hurjassa livemaineessa kunnes yhtye päätti lopettaa keikkailun syksyllä 2001. Kukin jäsen tahoillaan jatkoi musiikin tekemistä, mm. Jukka Poika, Nopsajalka ja Tommi ”Bommitommi” Tikkanen, jotka perustivat Kapteeni Ä-ni -ryhmän.
Sittemmin suurin osa bändistä, lukuunottamatta Sonja Korkmania ja Jaakko Lukkarista sekä soolouralle lähtenyttä Jukka Poikaa, kerääntyi studioon julkaisten vuonna 2004 Soul Captain Bandin toisen albumin ”Tanssijan valinta”. Tämä kokoonpano vokalisteinaan Nopsajalka, Seppo ”Paarma” Salmi, Papa Zai ja Momo Cat keikkaili kesään 2005 asti. Sen jälkeen yhtye ankkuroitiin, mutta sen jäsenet ovat jatkaneet soittajina muissa kokoonpanoissa, mm. Nopsajalka soolouralla ja Bommitommi tuottajana.

Viimein koitti hetki, että koko alkuperäinen Soul Captain Band -ryhmä kasattiin kokoon ensi kertaa kahdeksaan vuoteen. Turun kaksi keikkaa jo todistivat, että kyseessä on todellinen suomireggaen alkuräjähdyksen juhla. Sen kohina ei ole vieläkään vaiennut. Jokaiselle tulta, elävänä!

”Jokaiselle tulta” julkaistaan kultalevyn kunniaksi myös vinyylinä. Juhlavinyyli on kaupoissa keskiviikkona 13.5. (Backstage Alliance).

Kiertueen tehdyt keikat:
8.5. Turku, Klubi (www.klubi.net)
9.5. Turku, Klubi (www.klubi.net)

Tulossa:
16.5. Helsinki, Tavastia (www.tavastiaklubi.fi) – LOPPUUNMYYTY
22.5. Jyväskylä, Lutakko (www.jelmu.net)
23.5. Tampere, Pakkahuone (www.klubi.net)
4.6. Helsinki, Tavastia (www.tavastiaklubi.fi) – myynti alkaa Tiketissä 12.5.09

Soul Captain Band on:
Jukka Poika – laulu
Nopsajalka – rapit
Seppo Salmi – kitara
Jori Hulkkonen – kitara
Tommi Tikkanen – koskettimet
Sonja Korkman – lyömäsoittimet ja taustalaulut
Kari Hulkkonen – basso
Jaakko Lukkarinen – rummut ja lyömäsoittimet
Eero Savela – trumpetti
Erno Haukkala – pasuuna