Stratovariuksen tulevan albumin kansi ja biisilista julki

Stratovariuksen tulevan albumin kansi ja biisilista julki

”Unbreakable” -EP julkaistaan 25.1.
”Nemesis” -albumi kaupoissa 22.2.

Stratovarius on julkaissut tulevan ”Nemesis” -studioalbuminsa kannen ja biisilistan. Yhteensä 11 biisiä sisältävästä levystä julkaistaan myös 13 biisin erikoispainos.

Stratovariusta pidetään yhtenä melodisen metallin suurimmista vaikuttajista ja se on vakiinnuttanut paikkansa maailman tärkeimpien metallibändien joukossa. Uudella albumilla yhtye yhdistää sen parhaimmat melodiset, tuoreet ja teknisesti taidokkaimmat puolet. Albumin on tuottanut ja miksannut Matias Kupiainen sekä masteroinut Mika Jussila (Finnvox), jolla on pitkä historia bändin kanssa.

”Nemesis”-albumilla on tummemmat ja modernimmat soundit kuin edeltäjällään, vuonna 2011 julkaistulla ”Elysium” -pitkäsoitolla. Tuore albumi osoittaa bändin jäsenten kehityksen biisinkirjoittajina. He ovat keskittäneet kaiken huomionsa ja aikansa levyntekoon. Levyä on äänitetty Helsingissä 5by5-studiossa ja lähes kaikki lauluosuudet on tehty maaseudun rauhassa.

”Olen lähinnä asunut studiossa viimeiset neljä kuukautta hioen jokaista yksityiskohtaa. Tunnen oloni hyvin helpottuneeksi, koska olemme viimein valmiit ja olen tyytyväinen materiaaliin sekä soundiin”, Matias Kupiainen kertoo.

”Tällä kertaa levyn tekeminen oli helpompaa, koska käytimme sen tekemiseen juuri niin kauan aikaa kuin oli tarve. Olemme tehneet helvetisti töitä albumin eteen ja toivomme, että fanit tulevat tykkäämään siitä!”, Timo Kotipelto sanoo.

Levyllä on laajasti materiaalia vahvasta ja melodisesta ”Abandon”-kappaleesta agressiivisempaan ja energisempään ”Stand My Ground” -biisiin. Bändi on uudistunut, mutta biiseistä löytyy kuitenkin yhä vanhoja tuttuja ja hyviä power metal -elementtejä. Stratovariuksen musiikillinen tähtäin on tänä päivänä laajempi ja monipuolisempi kuin koskaan aikaisemmin. ”Fantasy” kuulostaa liki ABBA:lta tarttuvine pop-paloineen, mutta se on kuorrutettu tunnetulla Stratovarius-metallisoundilla. ”Out of the Fog” sisältää folk-elementtejä ja albumin ainoa balladi ”If The Story Is Over” on tunteellinen kappale, joka on sovituksellisesti iso; biisi kasvaa koko bändin soitosta huipentuen pieneen naiskuoroon. Nimibiisi ”Nemesis” edustaa kaikuja keskiaikaisista melodioista yhdistettynä tämän päivän tuplabasarisoundeihin ja tarttuviin popmelodioihin.

”Levyn viimeinen biisi Nemesis kierrättää modernilla tavalla Nemesis-myyttiä kertoen tarinan saarnaajasta, joka antaa jokaiselle ansionsa mukaan niin hyvässä kuin pahassa. Biisissä on hieno riffi, mahtavat melodiat ja komea, klassinen Stratovarius-kertosäe”, Kotipelto lisää.

”Unbreakable” on albumin avaussingle ja 25.1. julkaistavan EP:n nimiraita. Kuuntele näyte: http://youtu.be/1yotdnvXr08

Yhtye starttaa kiertueelle 9.2. Radio Rock -risteilyltä. Seuraava Suomen klubikeikka on Tavastialla 8.3., josta bändi suuntaan Eurooppaan palaten Suomeen huhtikuun puolivälin jälkeen, jolloin vuorossa on vielä viisi Suomen keikkaa. Katso keikat: http://www.stratovarius.com/pages/tour.php

Biisilista:
1. Abandon
2. Unbreakable
3. Stand My Ground
4. Halcyon Days
5. Fantasy
6. Out Of The Fog
7. Castles In The Air
8. Dragons
9. One Must Fall
10. If The Story Is Over
11. Nemesis

Kotisivu: www.stratovarius.com
Facebook: www.facebook.com/stratovarius